Felnőtt válogatott meghívók
A NEKA jobbszélsője, Tóth Péter és a Budakalászt erősítő korábbi növendékünk, Gábor Marcell is meghívást kapott a felnőtt válogatottba. Gulyás István szövetségi kapitány 21 fős keretet hirdetett a szeptember 30.-október 1. közötti budaörsi összetartásra.

A NEKA nevelésű női kézilabdázók közül Pásztor Noémi már bemutatkozott a felnőtt válogatottban, a férfiak között pedig elsőként az ifjúsági és juniorválogatottban már bizonyított Tóth Péter és Gábor Marcell kap lehetőséget  a legjobbak között.

A két napos edzőtáborra válogatott időszakon kívül kerül sor, köszönhetően az NB I-es csapatok hozzájárulásának, az extra edzésekre azonban a keret külföldön szereplő tagjai ezúttal nem tudnak hazatérni, Mikler Roland pedig pihenőt kapott.

A magyar férfi válogatott kerete, 2019. szeptember 30.-október 1., Budaörs:

Kapusok: ANDÓ Arián (Balatonfüredi KSE), BORBÉLY Ádám (Grundfos Tatabánya), SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém)

Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), TÓTH Ádám (Budakalász), TÓTH Péter (NEKA)

Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)

Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), UBORNYÁK Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)

Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), SZŰCS Bence (Telekom Veszprém)

Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), GÁBOR Marcell (Budakalász), JERKOVIC Srecko (Sport36-Komló), NAGY Bence (FTC-HungaroControl)

Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)

Szövetségi kapitány: GULYÁS István

2019 SZE 16 13:46:56/