Férfi MK: vereség Nagykanizsán
A férfi Magyar Kupa 1. fordulójában a NEKA Nagykanizsán lépett pályára, és miután 33-19-re alul maradt, búcsúzott a sorozattól. 

Sótonyi Lászlónak ezúttal nélkülöznie kellett négy, a korosztályos válogatottakkal készülő játékosát, így nem volt teljes a keret, de mindenki lehetőséget kapott a találkozón.

Magyar Kupa, 1. forduló

Tungsram SE Nagykanizsa – Nemzeti Kézilabda Akadémia 33–19 (15–6)

Nagykanizsa, Zsigmondy Sportcsarnok, 200 néző.

Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Tungsram SE Nagykanizsa: Balogh Á., Miklós G. (kapusok) – Kovacsics F. 10, Nagy A. 8, Hári K. 4, Bándi A. 2, Gyimesi M. 2, Tóth K. 2, Balogh P. 1, Csalló Á. 1, Gazdag T. 1 (1), Jónás P. 1, Vadász M. 1, Kisgéczi P., Kiss G. Edző: Madarász Péter.

NEKA: Nagy T., Pálfi D. (kapusok) – Vetési B. 6, Major M. 4 (1), Kepess J. 2, Kollonay Z. 2, Péter B. 2, Dely M. 1, Kecskés D. 1, Singely M. 1, Balogh J., Bognár N., Csordás M., Fábián V., Gál D. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 1/1 illetve 2/1

Kiállítások: 6 perc illetve –

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László: "A kupamérkőzésen azoknak próbáltam lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak. Lemérhettük, hogy hol tartunk egy NBI/B-s ellenféllel szemben a válogatott játékosaink nélkül. Sokat kell még dolgoznunk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Fábián Vince: „A mai meccsen négy oszlopos tag nélkül léptünk pályára, akik a korosztályos válogatott edzőtáborában vannak. Azt éreztem, hogy nem voltunk itt a pályán teljes egészben. Sok technikai hiba után az ellenfél nagy előnyre tett szert, így a félidőben úgy vonultunk be az öltözőbe, hogy változtatni kell a történteken. A második félidőben már sokkal összeszedettebben játszottunk, illetve a tempón is próbáltunk növelni... Sajnos a végeredményben nem mutatkozott, ettől függetlenül egy fontos meccs volt, mert a Nagykanizsával találkozunk majd az NB1/B-ben is. Akkor viszont már a gyakorlás mellett a 2 pont megszerzése lesz a cél. Ezt a meccset hamar elfelejtjük, és koncentrálunk a hétvégi bajnoki mérkőzésre!!”

Major Márk: „Ma azok kaptak lehetőséget akik korábban kevesebbet játszottak. Sajnos nem igazán sikerült felébrednünk és hibát hibára halmoztunk. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy sok mindenben kell még a csapatnak fejlődnie.”

fotó: Vörös Sándor

2018 SZE 19 20:40:33/