Bravúros továbbjutás a Magyar Kupában!

Drámai végjáték után 25-25-ös döntetlenre végződött a férfi Magyar Kupa 2. fordulójában rendezett Veszprémi KKFT - NEKA mérkőzés, így vendégcsapatként Imre Vilmos együttese harcolta ki a továbbjutást. A meccs utolsó pillanatában is hatalmas volt az izgalom, és miután Jónás Bálint kivédte a veszprémiek időntúli hétméteresét, kezdődhetett az ünneplés.

Férfi Magyar Kupa 2. forduló Veszprémi KKFT–NEKA 25-25 (12-13)

Veszprém: Sneider – Lovas 2, Csirke 6, Árpási 1, Füleki, Haszilló 5, Kreisz 4. Csere: Andorka (kapus), Szöllőskei, Hári 2, Bendicsek 1, Tóth M. 2, Bugyáki, Szmetán 2. vezetőedző: Vágó Attila.

NEKA: Anderlik Csaba, Jónás Bálint (kapusok), Major Márk, Kollonay Zoltán, Tóth Patrik, Szabó Pál, Fülöp Nándor, Bartha Bence 7, Bálint Bence 7 (3), Csomor Tamás 3, Kecskés Dániel 2, Kecskés Bence 2, Klucsik Roland 2, Molnár Ádám 1, Dely Márton 1. Vezetőedző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 5/3.

Imre Vilmos: "Azt gondolom, hogy a Magyar Kupa fordulójának legnagyobb meglepetését okoztuk, számomra is kellemes meglepetés volt a csapatom játéka. Kicsit úgy érzem, fel is kerültünk az ország térképére ezzel a sikerrel. Nagyon jól kezdtük a találkozót, hatgólos előnyt szereztünk az első negyedórában, és ha utána nem hibázunk ziccereket és támadásban nem követünk el ki nem kényszerített hibákat, akkor ezt meg is tarthattuk volna. Szünet után nem nagyon találtuk a ritmust, a hazaiak három góllal vezettek a 2. félidő közepén, de a csapat tartását bizonyítja, hogy minden játékos játszott a mérkőzésen és a folyamatos cserék nagyon sokat lendítettek a támadójátékunkon és egy óriási végjátékban Jónás Bálint bravúrjával kiharcoltuk a továbbjutást. Reméljük, hogy egy nagyon jó csapatot tudunk vendégül látni az Akadémián."

Jónás Bálint: "A meccs elejét jól kezdtük, volt, amikor vezettünk hat góllal is, aztán a 15. perctől visszajöttek ránk és a végéig szoros volt. Nagyon boldog vagyok, hogy hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez. Gratulálok a csapatnak!"

Bartha Bence: "A meccs elejét nagyon jól és nagyon nagy tempóban kezdtük, aztán egy kicsit leragadtunk és felzárkózott az ellenfél. Attól kezdve végig szoros volt a meccs, és a végén nekünk volt szerencsénk. Gratulálok a csapatnak!"

Köszönjük a fotókat Zatkalik Dánielnek!

2017 OKT 19 08:30:42/