Férfi NBI/B felnőtt: hősies helytállás Szigetszentmiklóson

A Szigetszentmiklós kétgólos győzelmet aratott a NEKA ellen a férfi NBI/B-s bajnokság legutóbbi fordulójában. A hazaiak a félidőben hat góllal vezettek, de Gyurka János együttese felállt, és hatalmas szívvel játszva szorossá tette a mérkőzést. Az 58. percben még döntetlen volt az állás, de végül a vendéglátók szerezték meg a két pontot. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hétgólos Gábor Marcell volt, míg a Szigetszentmiklós egyik legjobbja a NEKA egykori kézilabdázója, Kovács Márk volt.

Férfi NBI/B felnőtt:

Szigetszentmiklósi KSK–NEKA 25-23 (15-9)

Szigetszentmiklós: Kiss B., Pádár 1, Kiss I. 1, Iváncsik 3, Kovacsevics 4, Kovács M. 6, Rén 1, Éliás 3, Varga Á., Varga L. 1, Nagy T. 1, Váradi, Gyuricska, Milovits 4, Horváth P. Kreisz, vezetőedző: Kökény István

NEKA: Győri Kristóf (kapus), Lakosy Máté 2, Simotics Mátyás, Kerkovits Gyula 3, Tóth Péter, Papp Bence, Váczi Milán 3, Dely Márton, Somogyi Bálint, Gábor Marcell 7, Bartha Bence, Spekhardt Gergő 3, Csomor Tamás 1, Schäffer Zsolt 4, Bálint Bence, vezetőedző: Gyurka János

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Hétméteresek: 1/0, illetve 2/1

Gyurka János: "Látszott az első félidő teljesítményén, hogy egy sajnálatos esemény lelkileg megviselte a csapatot és kizökkentette a fiúkat, megzavarta a stratégiánkat és a játékunkat. Ugyanakkor viszont meg kell dicsérni mindenkit, mert hihetetlen nagy sportemberi magatartásról, hozzáállásról tettek tanúbizonyságot a játékosok, és olyan második félidőt produkáltak, hogy gyakorlatilag apró nüanszokon dőlt el a meccs. Egy döntetlent megérdemeltünk volna, ez a teljesítmény mindenképpen előre mutat. Számomra kicsit keserédes volt, hogy egy olyan játékos vállalt oroszlánrészt a hazaiak sikeréből, akit négy évig neveltem a NEKA-nál. Jó volt látni."

Győri Kristóf: "Az elején egy kicsit belealudtunk a játékba és engedtük, hogy a hazaiak kezében legyen a meccs, ez a félidő eredményén is látszott. A szünetben összeszedtük magunkat és újult erővel mentünk ki, nagyon fegyelmezetten és teljes odaadással kezdtük a második játékrészt, és az 58. percben döntetlen volt az eredmény. Kis “szerencsével” a hazaiakhoz került az előny, amit már nem tudtunk megfordítani. Az első félidőből tanulnunk kell, a másodikhoz pedig gratulálok a fiúknak!"

Spekhardt Gergő: "Meccs előtt az egész csapatnak egy váratlanul ért traumán kellett túllépnie. Nem a megszokott hangulatban és hőfokon kezdtük el a mérkőzést. Az első félidőben nem mi diktáltuk a tempót, így a hazai csapat tudott pár gólos előnyt szerezni. A második félidőben összeszedtük magunkat és egy csapatként tudtunk küzdeni, aminek köszönhetően visszajöttünk a mérkőzésbe. Meccs vége fele esély lett volna átvenni a vezetést, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sajnálom, hogy nem sikerült a két pontot elhozni."

Fotó: Farkas Anita

2017 NOV 06 16:17:00/