Férfi felnőtt NBII: Bajnok a NEKA!
Megszületett a 2017/18-as szezon első bajnoki aranyérme! A NEKA férficsapata hazai pályán nyert 39-30-ra nyert a Kalocsa ellen az NBII-es bajnokságban, így két fordulóval a pontvadászat vége előtt már aranyérmet ünnepelhet. Imre Vilmos együttese a szünetben három góllal vezetett, majd a második félidőben feljavult a játék és végül kilencgólos siker született. Gratulálunk a csapatnak! 

Férfi NBII, Dél-nyugati csoport:

NEKA – Kalocsa 39-30 (18-15)

NEKA: Győri K., Anderlik Cs. (kapusok), Ilic Z., 1 Bálint B. 6, Molnár Á. 5, Lakosy M. 2, Kerkovits Gy., Tóth Péter 1, Váczi M. 5, Somogyi B. 3, Szabó P., Spekhardt G. 4, Csomor T. 4, Fülöp N. 2, Schäffer Zs. 5, Kollonay Z. 1 – edző: Imre Vilmos

Kalocsa: Óvári D., Katona B. 9, Schmidt R. 5, Baksa R., Bondor M., Balla G. 2, Rumi Á. 3, Vidok P. 1, Szvétek B. 9, Kanalas N. 1, Balázs P., Jagicza M., Varga Z., Raffai A. – edző: Kolics János

Kiállítások: 8, illetve 4 perc

Hétméteresek: -, illetve 3/2

Imre Vilmos: „Látszik, hogy egy fárasztó szezon végén vagyunk, körülbelül 15-20 percet játszottunk azon a fordulatszámon, amin mi igazán tudunk. Dekoncentrált volt az első félidei játék, a szünetben sok mindent tisztáznunk kellett a csapattal, és a második félidőben hellyel-közzel azt nyújtottuk, amit elvártam. A két pontnak örülünk, a mutatott teljesítménynek kevésbé, de arra nagyon büszke vagyok, hogy két fordulóval a vége előtt bajnoki címet ünnepelhetünk. Tavaly szeptemberben, amikor a második fordulóban Nagykanizsáról egy bravúros, egygólos győzelemmel jöttünk haza, éreztem, hogy az első hely meglehet ezzel a csapatnak, ez sikerült, így jövőre is biztosítva van az NBI/B-s tagság.”

Bálint Bence: „Kicsit döcögősen indult a meccs, de voltak jó periódusaink, ami bebiztosította a győzelmet, és a bajnoki címet! Gratulálok a csapatnak!

Molnár Ádám: „Fontos meccs volt ez számunkra, hiszen tudtuk: ha megnyerjük, bajnokok vagyunk. Sajnos a kezdés nem sikerült jól, de a második félidőben összeszedtük magunkat és el tudtunk lépni. Gratulálok a csapatnak!”

Váczi Milán: „Rossz kezdés, de a végén behúztuk a bajnoki címet. Gratulálok a csapatnak!”

Fotó: Tompos Gábor

2018 ÁPR 27 19:57:58/