Férfi felnőtt NBI/B: Becsülettel küzdött a NEKA az utolsó meccsen
Hazai pályán fogadta a NEKA férficsapata a Pécset az NBI/B utolsó fordulójában. Az Akadémia fiatal játékosai foggal-körömmel harcoltak, de a rutinosabb és idősebb játékosokból álló vendég együttes végül 30-22-re nyert. 

A mieink több sérült alapember (Schäffer Zsolt, Simotics Mátyás) nélkül léptek pályára, és bár 60 percen keresztül hajtottak, végül pont nélkül zárták a találkozót. Gyurka János együttese ezzel 25 ponttal a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot, ami mindenképpen dicséretet érdemel és önbizalmat adhat a fiúknak a jövőre nézve.

Férfi felnőtt NBI/B:

NEKA – Pécsi VSE 22-30 (12-15)

NEKA: Győri K., Anderlik Cs. (kapusok), Ilic Z. 1, Bálint B. 7, Kecskés D., Lakosy M., Kerkovits Gy., Tóth Péter 1, Papp B. 2, Somogyi B. 1, Gábor M. 5, Spekhardt G. 3, Csomor T. 1, Fülöp N., Váczi M. – edző: Gyurka János

Pécs: Szente G. Gubicza I., Fekete T. 5, Győri P. 5, Szakcsi D. 6, Fekete A., Kiss B., Hidasi D. 1, Oszlár P. 1, Szabó G. 5, Tóth M., Kovacsics F. 6, Temesvári Z., Bálint B. , Császár I. – edző: Fenyvesi Károly

Kiállítások: 14, illetve 4 perc

Hétméteresek: 4/2, illetve 4/3

Gyurka János: "Elsősorban a tapasztalat hiányzott a részünkről, és a hullámzás még jellemző a csapatra. Múlt héten egy ragyogó mérkőzésen fantasztikus tempó és küzdelem volt, most a Pécs ellen viszont érződött, hogy nem jól kezdtük el a meccset. Ezeket még nem tudjuk stabilizálni, fejben dől el nagyon sok kérdés, és ezt fel kellene vinni a pályára és ki kellene javítani ezeket a hibákat.

A bajnokságban a fejlődés egyértelműen látszik, hiszen az őszi teljesítményhez képest mindenki javult, tavasszal kilenc mérkőzésből 16 pontot szereztünk, így 25 ponttal zártunk, nem hiszem, hogy sokan hittek abban, hogy a srácok erre képesek. Jól adoptálták azokat a dolgokat, amiket tanultak: alázat, küzdelem, elővételezés, a védekezésben a pozíció-felvételek. Ezek a mérkőzések erre is jók, hogy megtanulják alkalmazni a dolgokat. Egy évvel korábban még nem sok találkozót nyertünk meg, pszichésen nem voltak a helyzet magaslatán, az első félévet ez jellemezte. De a srácok megváltoztak, emberfeletti munkát végeztek, férfiasodnak, a pályán és az iskolában, érettségin is helyt kellett állniuk, és bízom abban, hogy helytállnak a jövőbeli csapatukban is." 


fotó: Tompos Gábor

2018 MÁJ 12 09:10:13/