Férfi felnőtt NBI/B Csurgói KK U20–NEKA 19-28 (9-16)

NEKA: Győri Kristóf (kapusok), Anderlik Csaba, Gábor Marcell 3, Bartha Bence, Schäffer Zsolt 6, Bálint Bence, Simotics Mátyás 2, Kerkovits Gyula 3, Tóth Péter 2, Dely Márton, Spekhardt Gergő 1, Váczi Milán 8, Somogyi Bálint 1, Papp Bence, Lakosy Máté, Csomor Tamás, edző: Gyurka János

Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Hétméteresek: 5/2, illetve 2/2

Gyurka János: "Megkülönböztetett figyelemmel készültünk a Csurgó elleni mérkőzésre, mert tudtuk, hogy ellenünk megerősített kerettel lépnek pályára. Tóth Attila és Szeitl Erik végig is játszotta náluk a találkozót, ennek ellenére egy rendkívül jó csapatszellemmel, fegyelmezett, zárt védekezéssel sikerült viszonylag gyorsan nagy előnyre szert tennünk, és ezt végig kézben is tartottuk. A jó védekezés mellett a kapusteljesítmény is dicsérhető. Támadásban kipróbálhattunk olyan elemeket, amik keveset szerepeltek még az edzéstervezésben. Mindenki játéklehetőséget kapott, de érezhető, hogy a fiatalabbak nem rendelkeznek még kellő rutinnal. Élvezetes, jó mérkőzést játszottunk, örülök ennek a fényes győzelemnek."

Schäffer Zsolt: "A mérkőzés elejétől kezdve uraltuk a meccset, ezt mutatta is a védekezésünk és a kapusteljesítményünk. Támadásban végig higgadtan és pontosan tudtunk játszani. Igazi csapatmunka volt, gratulálok a csapatnak!!"

Váczi Milán: "Nagyon jó iramban kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk is jól működött, ezáltal az elején már szereztünk egy magabiztos előnyt. Voltak hullámvölgyek a meccsen, de az említett előnnyel, és a jó kapusteljesítménnyel sikerült ezt kompenzálni. Gratulálok a csapatnak!"

Fotó: Farkas Anita

2017 OKT 03 16:39:22/