Férfi ifjúsági bajnok a NEKA!
Elképesztő izgalmakat hozott a férfi ifjúsági bajnokság döntője, amelyet hétméteresekkel nyert meg a NEKA a Balatonfüred ellen, ezzel bajnoki aranyérmet ünnepelhet a boglári csapat! A mérkőzésen végig az Akadémia együttese vezetett, de az ellenfél többször is ledolgozta hátrányát, és az utolsó pillanatban 25-25-re alakította a rendes játékidő végeredményét. 

A hétméteres-párbaj hőse kapusunk, Győri Kristóf volt, aki három büntetőt is hárított, így a NEKA szerezte meg a bajnoki címet. A mieinket szép számú és hangos szurkolótábor buzdította, és a fiúk ezt hősies játékkal, nagy akarással és remek teljesítménnyel hálálták meg.

A csapat kapitánya, Kerkovits Gyula az elődöntőben elszenvedett sérülése miatt nem játszhatott, de a fiúk nélküle és érte is megnyerték a döntőt.

A Magyar Kézilabda Szövetség a mérkőzés után adta át Bálint Bencének a 2017-es év legjobb serdülő játékosának járó díjat.

Férfi ifjúsági bajnokság, döntő, Dunaújváros:

NEKA – Balatonfüred 28-26 (15-10, 25-25)

NEKA: Győri K., Anderlik Cs. (kapusok), Ilic Z., Bálint B. 8, Kecskés D., Simotics M. 1, Tóth Péter 4, Papp B. 4, Váczi M., Dely M., Somogyi B., Gábor M. 5, Spekhardt G. 1, Csomor T. 3, Fülöp Nándor, Schäffer Zs. 2, - edző: Imre Vilmos, Gyurka János, Kopornyik Zsolt

Balatonfüred: Andó A., Szöllősi O. 1, Szűcs B. 1, Vajda H. 1, Varga M. 6, Máthé D. 9, Kis D., Sárosi Á., Határ P., Szita Z., Vékony B., Szász B. 2, Németh A. 3, Turcsán D. 1, Orbán B. 2, Seprős B., - edző: Kárpáti Krisztián

Kiállítások: 10 , illetve 12 perc

Hétméteresek: 6/3 illetve 6/4

Kizárás: -, illetve 1

fotók: Farkas Anita

Gyurka János, Imre Vilmos és Kopornyik Zsolt edzők

Bálint Bence, 2017 serdülő játékosa

2018 JÚN 03 20:22:35/