Férfias küzdelem a Magyar Kupában
Hatalmasat küzdött és hatvan percen át mindent megtett a NEKA férficsapata az NB I-es Budakalász ellen, amely 31-28-ra nyert a Magyar Kupa 3. fordulójában, ezzel kiharcolta a továbbjutást. A lelkes szurkolótábor előtt a mieink igyekeztek felvenni a versenyt a fizikálisan erősebb játékosok ellen, de a döntő pillanatokban a rutinosabb ellenfél nyújtott magabiztosabb és koncentráltabb teljesítményt a nagy iramú mérkőzésen.

A mérkőzést a Budakalász kezdte jobban, így Sótonyi László a 10. percben már második idejét kérte ki. A fiúk ezt követően bátrabban játszottak, de az első félidőben állandósult a 3-4 gólos különbség. A szünet után viszont a NEKA vezetett látványos akciókat, ennek köszönhetően a 34. percben már csak egy góllal vezettek a vendégek (15-16). Az élvonalbeli játékosok azonban azonnal kihasználták a hibáinkat, és gyorsan visszaállt a négygólos differencia. A hajrában 23-25-nél ismét közel kerültünk az ellenfélhez, de az utolsó percekben a rutinos rivális bebiztosította a győzelmet.

Férfi Magyar Kupa – 3. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Budakalász Kézilabda Zrt. 28–31 (12–15)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző

Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T., Takács Á. (kapusok) – Császár I. 4, Dobi S. 4, Bognár N. 3, Kecskés D. 3, Temesvári G. 3, Balogh J. 2 (2), Czabán M. 2, Kepess J. 2, Krakovszki B. 2, Kurucz M. 1, Tóth P. 1, Vetési B. 1, Dely M., Kovács G. Vezetőedző: Sótonyi László

Budakalász Kézilabda Zrt.: Boros T., Vasvári Zs., Váczi D. (kapusok) – Tóth Á. 7, Nemes R. 5, Váczi M. 5, Koller T. 3, Mazák M. 3, Sinkovits B. 3, Gábor M. 2, Hrabák M. 1, Simon B. 1, Török Á. 1, Dr. Czina J., Glück Á., Simotics M. Vezetőedző: Forgács Gyula.

Hétméteresek: 3/2 illetve –

Kiállítások: 2 perc illetve 4 perc

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-5, 12. p.: 4-8, 20. p.: 7-11, 30. p.: 12-15, 34. p.: 15-16, 40. p.: 17-21, 47. p.: 19-24, 52. p.: 23-25, 59. p.: 26-31

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Annak ellenére, hogy egy nálunk erősebb csapattal játszottunk nagy hiányérzet van bennem. Úgy érzem, hogy azokban a pillanatokban, amikor számukra nehézzé tudtunk volna tenni a mérkőzést, nem voltunk kellőképpen koncentráltak, sok labdát adtunk el és sok ziccert hibáztunk a kapussal szemben. Sokat tudunk tanulni ebből a találkozóból, a győzni akarásunk, motiváltságunk egyaránt jó volt."

Forgács Gyula: "Örülök a továbbjutásnak és annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani. Helyenként jól is játszottunk, annak ellenére, hogy többször olyan felállásban is szerepeltünk, amit most gyakoroltunk először. Jó iramú mérkőzés volt, jól szolgálta felkészülésünket a Váci KSE elleni, fontos bajnokira."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bognár Nándor: „Jó volt NB I-es csapat ellen játszani, hiszen ez egyfajta erőfelmérő volt mindenki számára, megnézhettük, hogy hol tartunk az élvonalhoz képest. Azt gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a Kalásznak, próbáltuk megnehezíteni a dolgukat. Voltak jó szakaszai a mérkőzésnek, ahol működött a védekezésünk, és labdaszerzések után tudtunk gyors gólokat lőni, de amikor szoros volt, azért kijött a két csapat közti különbség. Összességében büszke vagyok a csapatra, mert végig küzdöttünk, nem adtuk fel, valamint további sok sikert kívánok a Budakalásznak.”

Krakovszki Bence: „A meccs elején mindenki meg volt szeppenve, de szerencsére hamar bele tudtunk rázódni a mérkőzésbe. Persze kijöttek a súly és magasságbeli különbségek, de ennek ellenére is közel tartottuk magunkat a másik csapathoz. Nagyon sok ziccert hagytunk ki és sok eladott labdánk volt. Gyakorlásnak és tapasztalatszerzésnek nagyon hasznos volt ez a meccs,  szerintem mindenki nagyon élvezte a mai mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 NOV 13 21:01:25/