Fiatalokkal bizonyítanánk
 A rácalmási hétvégi ifjúsági négyes döntőbe százszázalékos teljesítménnyel jutott be a NEKA női csapata. Ifj. Kiss Szilárd vezetőedző szerint fontos a jó szereplés, de az egész éves munkát nem a hétvégi eredmény minősíti.

A szakember szerint a szezonban mindenkit legyőző együttes sikere a rengeteg edzésmunkával és fejlődéssel magyarázható.

„Veretlenül lettünk nyugati bajnokok, nagy fejlődést érzek a játékosoknál, és ahhoz képest, hogy a szezon elején előre kikiáltották a  - tavalyi összeszokott csapattal szereplő - Győrt bajnokesélyesnek, az ifjúsági és az NBI/B-s bajnokságban is jó meccseket játszottunk ellenük és nyerni tudtunk. Mi az akadémián egész évben gondolkodunk, nem szeretnénk, hogy csak hétvégi eredmény alapján legyen megítélve a munka, sokat dolgoztunk, és ennek hosszú távon meg is lehet az eredménye.”

Az előjelek nem a legjobbak, de a lányok mindent megtesznek a jó szereplésért.

„Sajnos nem tudunk teljes kerettel kiállni a rácalmási Final4-ban, vannak sérültjeink. Csapatkapitányunkat, egyben vezérünket  elvesztettük, abban bízunk, hogy lesznek, akik pótolni tudják őt és megoldják a rájuk bízott feladatokat. A Győr és a Debrecen idősebb kerettel szerepel, ha tudunk egy jó egyveleget alkotni az idősebb és fiatalabb játékosokból, akkor az már fél siker lesz. Nálunk a fiatalok sokkal nagyobb szerepet kapnak, mint máshol, kulcsembereknek számítanak, valóban játszanak és nemcsak kiegészítő szerepet töltenek be. Az elmúlt években már a harmadik generációt építjük fel, ez is a cél, a csapat fele két évvel fiatalabb a korosztályánál. Tulajdonképpen sok ifi korú játékossal megyünk egy junior döntőre! Az idősebb játékosaink közül többen nagy tapasztalattal rendelkeznek és szükség is lesz az ő rutinjukra.

Ifj, Kiss Szilárd csapata az ifjúsági bajnokság mellett az NBI/B-ben is indultak, és ezüstérmet szereztek, ám ez nem feltétlenül jelent előnyt.

„Az NBI/B-ben szerzett rutin segíthet, de hozzá kell tenni, hogy az ellenfeleknél is ebben a bajnokságban, sőt hetente az NBI-ben pályára lépő kézilabdázók vannak. Ráadásul a riválisoknál akad olyan lány, aki már az ötödik bajnoki döntőjére készül, nálunk viszont többeknek ez lesz az első ifjúsági Final4-ja. Mi teljesen kicserélődtünk, így egyértelműen mi vagyunk a legfiatalabbak a mezőnyben. A Debrecen is idősebbek kézilabdázókból áll, ügyesek, de bízom abban, hogy mi többen leszünk, és nálunk tényleg játszani fog mindenki. Minden benne van a pakliban, többféle eredmény születhet, jósolni nem szeretnék..” – mesélt elvárásairól és a hétvégén várható esélyekről. ifj. Kiss Szilárd.

fotó: Tompos Gábor

2019 MÁJ 24 14:19:08/