Fókuszban a testnevelés-oktatás
Hasznos és a gyakorlatban is kiválóan alkalmazható ismeretanyaggal gazdagodtak a Testnevelési Egyetem által szervezett, szombati tanfolyam résztvevői Balatonbogláron.

 Az „Új módszer, új tudás a mindennapos testnevelésben” címmel rendezett egynapos képzés során kiváló előadók és szakedzők beszéltek azokról az újításokról, nevelési koncepciókról és szemléletekről, amelyek valóban segítséget nyújtanak a pedagógusok munkájához a hétköznapokban.

A témák között szerepeltek például a kézilabdázáshoz kapcsolódó képességfejlesztő előkészítő játékok, a foglalkozások során fejleszthető kognitív és motoros képességek vagy a kézilabdázás előkészítési játékainak oktatási lehetőségei.

Dr. Makszin Imre PhD, egyetemi docens előadása szorosan kapcsolódott a Testnevelő tanári kézikönyv címmel megjelent kiadvány anyagához, amelynek szerkesztője és társszerzője volt.

„A könyv a kézilabda oktatásról szól komplexen, az általános iskola első osztályától a gimnáziumig, az ismeretanyagot alap-, közép- és haladószintű oktatási fokozatokba csoportosítottuk. A balatonboglári tanfolyamon elsősorban általános iskolai pedagógusok vettek részt, így az előadások, videóanyagok a kisebb gyerekek kézilabda-oktatásában nyújtott segítséget” – foglalta össze a kurzus célját dr. Makszin Imre.

A tanfolyamon részt vettek a NEKA Lurkóprogram pedagógusai is, akik Siklerné Bárány Henriett mentor szerint érdeklődve hallgatták az előadásokat.

„A visszajelzések alapján az elméleti és gyakorlati foglalkozások is hasznosak voltak, a résztvevők a testnevelésórák szakmaiságát és változatosságát növelő tudásanyagot kaptak. Többek között Hajdu János is tartott előadást: a NEKA sportszakmai vezetője olyan videóanyagokat ajánlott, melyek a kézilabdázás oktatásához kapcsolódó foglalkoztatási formákat mutatta, míg ifj. Kiss Szilárd a NEKA növendékeinek segítségével a versengési lehetőségeket mutatta be a sportági mozgásanyag felhasználásával. A pedagógusok a NEKA Lurkó szakmai nap keretében vettek részt a rendezvényen, amely újszerű, érdekes és  jólhasználható tudásanyagot adott” – mondta el Siklerné Bárány Henriett.

2019 ÁPR 29 15:47:31/