Fölényes győzelem Kína ellen

Balatonbogláron mérkőzött meg egymással Kína junior válogatottja és a magyar ifjúsági nemzeti csapat. A mérkőzés kezdetén megilletődötten játszottak a magyar lányok, a kínaiak átlövései ellen nem működött a védekezés, így a 12. percben 7-5-re a vendégek vezettek. Ezt követően viszont hat percig képtelenek voltak betalálni, míg a mieink összeszedettebben támadtak, sorozatban ötször voltak eredményesek, ezzel 10-7-re módosult az állás. A szünetre már megnyugtató, nyolcgólos előnnyel vonulhattak le a mieink.

Fordulás után tovább nőtt a különbség a két csapat között. A magyar játékosok többször is lesáncolták az ellenfél átlövőit, és gyorsindításokból egyre jobban elhúztak. A második félidőben beállt Shatzl Natalie egymaga hét találatot szerzett. A mérkőzés végére már csak az volt a kérdés, hány góllal nyer a dr. Woth Péter vezette válogatott. Bohus Bea szövetségi edző jelenleg Svédországban tartózkodik az EHF mesteredző-kurzusán, de a lányok a távollétében is magabiztosan nyertek.

A találkozót Akadémiánk növendéke, Kovács Kamilla vezette Burghardt Lukréciával.

Nemzetközi női felkészülési mérkőzés:

Magyarország U17 – Kína U19 39-23  (20-12)

Magyarország: Magera Noémi 1, Herczeg Lili, Szabó Dóra (kapusok), Kukucska Viktória 2, Gerhath Kincső 1, Kácsor Gréta 5, Pál Tamara 3, Kuczora Csenge 1, Vámos Petra 4, Varga Emőke 1, Schatzl Natalie 7, Mihály Petra 4, Arany Rebeka 1, Simon Armilla 3, Szabó Dóra, Strangg Zsófia 4, Afentáler Sára, Szilovics Fanni 2. Edző: Woth Péter.

KÍNA: Wang, Jiang (kapusok), Cui 3, Feng 3, Gao 5, Hao 2, Ha. Huang 1, Hu. Huang 1, Lan, Shu 2, Sun, Wang, Yang 3 (3), Zhou 3. Edző: Wang Xindong. 

Kiállítások: 2, ill. 8 perc. 

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

dr. Woth Péter: "Szokás szerint egy kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, és nehezen tudtunk alkalmazkodni az ellenfélhez. Aztán változtattunk egy kicsit a védekezésen – egész héten ezt gyakoroltuk, de nem gondoltam, hogy szükség is lesz rá  –, és abból már tudtunk faultokat csinálni, a kapusok elkezdtek lövéseket fogni, és ettől kezdve már egyszerűbb volt a dolog. A magyar játékos anyag minőségi, és miután mi Bohus Beával együtt még soha nem kaptunk ki, nem ijedtem meg a meccs elején, bíztam a lányokban."

2016 DEC 10 11:10:04/