Fontos NBI-es gólok
Remekeltek egykori növendékeink a héten az NBI-es bajnokságok fordulóiban. Tíz játékos öszesen 29 találatot szerzett a női és férfi pontvadászatban. 

A női ligában szerdán rendezett Debrecen-Békéscsaba találkozón (32-30) a hazaiak második legederményesebb játékosa a hét gólos Vámos Petra volt. A Vác a bajnok Győr otthonában lépett pályára (33-24), a győztes csapatban Fodor Csenge három, a vendégeknél Kovács Noémi négy, Szabó Kitti egy találatig jutott. A pénteki játéknapon a kapuban Dányi Bernadettel és Herczeg Lilivel felállló Mosonmagyaróvár az Érdet fogadta, amelyben Schatzl Natalie egyszer volt eredményes. A szombati Siófok-Ferencváros rangadón, amely 31-31-es döntetlennel ért véget, Pásztor Noémi egy gólt lőtt a zöld-fehérek színeiben.

A férfi ligában a BL-induló Pick Szegedet fogadta kedden a Budakalász, amely alaposan megnehezítette a nagy rivális dolgát. Az első félidőben még vezető (18-16) hazaiak bátran játszottak, a fiatalok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Török Ádám hat, Gábor Marcell négy, Simotics Mátyás és Váczi Milán egyaránt egy gólt szerzett. A találkozót végül a papírformának megfelelően a szegediek nyerték 33-27-re, de a vesztes csapat csak dicséretet érdemel.

2019 SZE 21 21:35:40/