Fontos gólok az NBI-ben
Több egykori akadémistánk nyújtott remek teljesítményt az élvonalbeli kézilabda-bajnokságok szombati játéknapján, heten közülük gólokkal járultak hozzá csapatuk eredményéhez.

Uros Borzas debütálása parádésra sikerült, hiszen a tehetséges kézilabdázó négy góllal mutatkozott be a Tatabánya csapatában, amely idegenben 30-26-os győzelmet aratott a Balatonfüred ellen. A NEKA korábbi növendéke, aki a Telekom Veszprémtől érkezett kölcsönbe, négy lövésből érte el találatait, így az első tatabányai mérkőzését emlékezetessé tette.

A CYEB Budakalász színeiben Török Ádám ötször, míg Váczi Milán négyszer volt eredményes a MOL-Pick Szeged elleni mérkőzésen, ahol Simotics Mátyás is pályára lépett. A hazaiak bravúros játékkal, a második félidőt megnyerve, 33-28-ra maradtak alul a magyar bajnokkal szemben. A Csurgóban szereplő Kerkovits Gyula kétszer talált be a Telekom Veszprém kapujába, a mérkőzés 31-24-es veszprémi sikert hozott. A pénteki Komló-Gyöngyös találkozón a hazaiaknál Kovács Márk egy gólt szerzett.

A női élvonalbeli bajnokságban a Békéscsaba, amelyben Giricz Laura is pályára lépett, 35-25-re nyert a Budaörs otthonában, a hazaiaknál Pásztor Noémi (1 gól) és Horváth Laura szerepelt. A Dunaújváros hazai pályán 35-29-re győzte le a Vác együttesét, Szabó Kitti egyszer volt eredményes.

Fotók: tatabanyahandball.comvacinkse.hu és budakalszfkc.hu

2019 FEB 03 09:47:37/