Gábor Marcell: Cegléden számítanak rám
Gábor Marcell a Nemzeti Kézilabda Akadémia után a 2018/19-es bajnoki szezont már a Cegléd kézilabdacsapatánál kezdte. 


Kiváló átlövőnk öt forduló után 14 góllal a negyedik legeredményesebb játékos az együttesnél, és ahogy fogalmazott: a legfontosabb, hogy érzi, hogy bíznak benne.

„Nagyon jól érzem magam Cegléden, segítőkészek és rendesek a csapattársaim, úgyhogy nem volt nehéz dolgom a beilleszkedéssel. Szerencsére sokat játszom és számítanak rám, ennek köszönhetően rengeteget tudok fejlődni és tapasztalatot szerezni, ami szerintem a legfontosabb most. Szeretek itt lenni, a várost is egyre jobban megismerem, tehát minden rendben, aminek nagyon örülök!

A meccseinken általában 40-45 perceket játszom. A legnagyobb különbség az, hogy itt már sokkal erősebb és gyorsabb, valamint rutinosabb játékosok ellen kell kézilabdázni, valamint a tempó is jóval nagyobb, bár erre az Akadémián maximálisan fel lettünk készítve úgy gondolom. A junior válogatottal tavaly és tavalyelőtt is játszottunk NBI-es csapatok ellen, de össze sem lehet hasonlítani ezekkel a mostani meccsekkel, amikor már igazán tétre megy a dolog, vagy mondjuk tele van a csarnok és mindenki szurkol. Azért ez egészen más.

Bár nem vagyok az az izgulós típus, de eleinte sokkal jobban izgultam főleg úgy, hogy még a csilláron is emberek lógtak és végig dobokkal, kiabálva szurkoltak. Ezt azért meg kellett szoknom, és hát fel kell vennem az NBI ritmusát. Összességében úgy gondolom, hogy ez meccsről meccsre csak jobb lesz és ezáltal az önbizalmam is folyamatosan nőni fog."

A Cegléd szombaton Csurgón játssza következő bajnoki mérkőzését, ahol a hazaiaknál Gábor Marcell egykori NEKA-s csapattársa, Kerkovits Gyula is várhatóan pályára lép majd.

fotók: cegledhandball.hu

2018 OKT 04 21:00:46/