Gábor Marcell: Tatabányáról a NEKA-hoz

A 17 éves Gábor Marcell Tatabányáról érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, ahol Gyurka János NBI/B-ben szereplő együttesét erősíti a jövőben. A kiváló balátlövőt 2014-ben és 2015-ben is a legjobb serdülő játékosnak választotta meg a hazai szövetség, ami nem csoda, hiszen évek óta az ifjúságiak, sőt a felnőttek között szerepel.

„Tíz évesen kezdtem el kézilabdázni Százhalombattán, majd Veszprémbe kerültem és három évig ott játszottam. Két éve a Tatabányához igazoltam, és miután fiatalon a felnőtt csapat tagja lettem, nyilván nem kaphattam annyi játéklehetőséget. Szeretnék még fejlődni, ezért úgy döntöttem, hogy Gyurka János hívásának eleget téve, a NEKA-nál folytatom a pályafutásomat. Azt gondolom, hogy az utánpótlás-képzés szempontjából ez a legjobb hely itthon, és édesapám, a korábbi kézilabdázó Gábor Lőrinc is helyeselte és támogatta az elhatározásomat."

A kiváló játékos Tatabányán is távol a családtól, de egyedül élt, az Akadémián viszont együtt lakhat csapattársaival, akiket régóta ismert.

„Az elmúlt években sokat játszottunk egymás ellen, így minden társamat ismertem már, amikor megérkeztem. Nagyon kedvesen fogadott mindenki, meglepődtem, mert nem is számítottam erre, nagyon jól érzem magam Balatonbogláron”.

Gábor Marcell a NEKA NBI/B-s fiúcsapatában szerepel a jövőben, emellett tagja a junior-válogatottnak is, amely ebben a szezonban megmérkőzik valamennyi NBI-es csapattal Balatonbogláron.

Fotó: Tompos Gábor

2016 SZE 15 08:20:07/