Giricz Laura az NBI-ben bizonyíthat

A NEKA tavaly végzett növendéke, Giricz Laura fél évre kölcsönben a Békéscsaba élvonalbeli együtteséhez igazolt. A 19 éves kézilabdázó, aki eddig a Mosonmagyaróvár NBI/B-s csapatában játszott, az Érd elleni próbajátékon győzte meg a klub vezetőit arról, hogy erősítést jelenthet a bajnokságban. 

Giricz Laura négy évet töltött az Akadémián, kiváló védekező játékos, de természetesen beálló poszton is számolnak vele Békéscsabán. A Hajdu János által irányított magyar junior válogatottban is évek óta kulcsember. Egykori növendékünk már vasárnap bemutatkozhat az élvonalban, hiszen új csapatával 18 órától a Vasas otthonában lép pályára. 

„Nagyon örültem, amikor meghívtak egy próbaedzésre decemberben. Izgatott voltam, hiszen mégiscsak egy NBI-es csapatról van szó. A héten kezdtem a lányokkal a felkészülést. Nagyon jól érzem magam a csapattal, de azért még edzésen szoknom kell a játékosokat. Mindneki készül a vasárnapi rangadóra, én is nagyon várom már, hogy bemutatkozhassam az új egyesületem színeiben. Egy kicsit izgulok, de ez a meccs kezdetéig el fog múlni, és minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot." – mondta el Giricz Laura.

Fotó: nemzetisport.hu

2018 JAN 06 13:00:49/