Gólokkal debütáltak egykori játékosaink az NBI-ben
Hétvégén megkezdődtek a férfi és női NBI-es kézilabda-bajnokság küzdelmei. Az első fordulóban számos egykori NEKA-játékos mutatkozott be csapatában, és többen gólokkal debütáltak az élvonalban.

A férfiak mezőnyében rendezett Mezőkövesd-Cegléd találkozón (22-24) a vendégeknél Gábor Marcell közel egy félidőt játszott, és három góllal vette ki részét a sikerből. A Ferencváros-Eger (30-18) meccsen visszatért a Fradi tavasszal megsérült irányítója, Mikita Bence, és több remek gólpassz mellett egy gólt szerzett. A Pick Szeged otthonában lépett pályára a Budakalász, melynek színeiben Simotics Mátyás és Váczi Milán is pályára lépett, a hazaiak 29-20-ra nyertek. A Vecsés, melyben Spekhardt Gergő szerepelt és egy találatig jutott, 24-20-ra kikapott a vendég Dabastól. A Gyöngyös-Komló találkozó 32-22-es hazai sikerrel zárult, a vendégeknél a kapus Szabó Martin mellett Kovács Márk szerepelt a keretben, ő háromszor talált a kapuba. A Tatabánya (Schäffer Zsolttal a soraiban) a Balatonfüredet fogadta és győzte le 22-18-ra.

A női bajnokságban rendezett Eger-Érd mérkőzésen (28-33) a hazaiaknál Vörös Szimonetta 2, Sallai Nikolett 3, míg a vendégeknél Schatzl Natalie 1 találatot szerzett. Az érdiek keretében szerepelt Simon Armilla is, aki decemberig kölcsönben szerepel a klubnál. A Vác 29-24-re nyert otthon a Dunaújváros ellen, a hazaiaknál Szabó Kitti három gólt szerzett. Békéscsabán (31-29) a hazaiak soraiban játszó Giricz Laura nevéhez egy gól fűződik, a vendég Budaörsben Pásztor Noémi háromszor, Horváth Laura egyszer volt eredményes. Az Alba Fehérvár Mistina Kittyvel a kapuban a címvédő Győrtől kapott ki 38-26-ra.

fotók: fradi.hupickhandball.hu, szabokittihandball FB oldal, MOL Pick szeged FB oldal, Békéscsabai Előre

Mikita Bence / fradi

Simotics Mátyás és Váczi Milán / Budakalász

Giricz Laura / Békéscsaba

2018 SZE 03 07:49:25/