Gólzáporos hétvége
Nemzetközi kupamérkőzésen és hazai felnőtt bajnoki találkozón lépett több korábbi növendékünk is pályára a hétvégén, és huszonöt góllal járultak hozzá NB I-es klubcsapatuk teljesítményéhez.

Az EHF-kupában szereplő Tatabánya férficsapata az utolsó csoportmérkőzésén 30-27-re nyert a macedón Eurofarm Rabotnik ellen, így első helyen jutott tovább a negyeddöntőbe. A találkozón Borzas Uros is lehetőséget kapott és egy gólt szerzett. Az élvonalbeli férfi bajnokságban rendezett Csurgó-Budakalász találkozó 36-26-os somogyi győzelmet hozott, a vendégeknél szerepelt Simotics Mátyás, Török Ádám (3 gól) és Váczi Milán (1 gól).

A női bajnokságban a Ferencváros, az egy gólt szerző Pásztor Noémivel a soraiban 35-25-ra múlta felül a Dunaújvárost, amelyben Monori Orsolya kétszer volt eredményes. Az Érd a Békéscsabát fogadta és 45-30-as győzelmet aratott. Schatzl Natalie 4, Simon Armilla pedig 3 góllal segítette a hazai csapatot, míg a vendégeket erősítő Giricz Laura négyszer talált a kapuba. A Vácban, amely Kisvárdán nyert 25-19-re, Szabó Kitti egy gólt lőtt. Az Eger 36-18-ra kikapott a Debrecentől, Sallai Nikolett a hazai csapat színeiben két találatig jutott. Döntetlenre végződött (29-29) az MTK-Budaörs találkozó, a vendégeknél Horváth Laura három gólt szerzett. A Mosonmagyaróvár - Fehérvár mérkőzésen két egykori kapusunk, Herczeg Lili, illetve Mistina Kitty állta az ellenfél rohamait.

fotó: Hagymási Bence/Grundfos Tatabánya és Érd Handball

2019 ÁPR 01 15:35:19/