Gyakornoki program a NEKA-n
Akadémiánk több felsőoktatási intézménnyel meglévő kiváló kapcsolata révén megvalósuló gyakornoki programja keretében, Lattenstein Dániel humánkineziológus egy hónapot tölt Balatonbogláron.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és több felsőoktatási intézmény között meglévő kiváló kapcsolat révén a végzős hallgatók szakmai gyakorlaton vehetnek részt a NEKA-n. Edzők, gyógytornászok, terapeuták, humánkineziológusok tölthetnek több hetet Balatonbogláron, hogy elméleti tudásuk mellé gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek.

Lattenstein Dániel humánkineziológusként végzett a Testnevelési Egyetemen és jelenleg a mesterképzésre (MSC) jár. Az egykori kézilabdázó egy hónapig gyakornokoskodik a NEKA-nál, s nem lesz teljesen ismeretlen számára a fogadó közeg. Középiskolás korában Veszprémben játszott, s két éven át pont ifj. Kiss Szilárd irányítása alatt. Egy idő után azonban fontosabbnak tartotta a tanulást s ezért 17 éves korában befejezte sportkarrierjét.

„Nagy lehetőség ez számomra, hiszen az Akadémián minden adott a magas szintű munkához, a kiváló eszközpark és a tökéletes infrastruktúra ideális környezetet teremt a minőségi képzéshez – mondta honlapunknak Lattenstein Dániel miután megérkezett Balatonboglárra. − Az egyetemen jó alapokat kaptunk, s a hazai és nemzetközi szakirodalom révén is igyekszünk bővíteni tudásunkat, ám a tanultak gyakorlati alkalmazása így is elengedhetetlen."

Lattenstein Dániel azért választotta a humánkineziológiát, mert szerette volna a sportot tudományos keretek között tanulmányozni. Leginkább az emberi mozgások miértje érdekeli: mikor milyen erőhatások érik az embert terhelés alatt és a szervezetben mi játszódik le ilyenkor. Szücs Martin a mentora, tőle sok segítséget kap, és reméli, hogy munkjával ő is hozzátehet valamit az akadémián folyó képzéshez.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője szerint a jövőben minél több ambiciózus fiatalnak kíván lehetőséget adni az Akadémia:

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

"Hosszútávú gyakornoki programunk keretében sportszakmai lehetőségeinket örömmel megosztjuk minden érdeklődővel, aki a saját szakterületén kíván gyakorlati ismeretekkel gazdagodni. Szeretnénk, ha minél több fiatal, pályakezdő jönne el hozzánk és tapasztalná meg, mit is jelent egy akadémián élni és dolgozni. De nemcsak gyógytornászokra, masszőrökre, humánkineziológusokra gondolunk, hanem edzőkre, s akár sportszervezőkre is. Minden, egy utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportakadémián megtalálható munkakörbe szívesen látjuk gyakornokok jelentkezését."

2019 JAN 16 14:36:29/