Győri Kristóf a Mezőkövesd kapujában
A Nemzeti Kézilabda Akadémia kapusa, Győri Kristóf a Mezőkövesdi KC-hoz igazolt. Az NBI-es klub hálóőre, Tóth Koppány keresztszalag-sérülést szenvedett, és több hétre kidőlt a sorból, emiatt vált szükségessé kézilabdázónk szezon közbeni szerződtetése.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia a magyar kézilabdasport érdekeit előtérbe helyezve – a kapus posztra való tekintettel - járult hozzá a kölcsönadáshoz, így a NEKA alapemberének számító fiatal - ifjúsági válogatott - játékos lehetőséget kap az első osztályban való bizonyításra.

Győri Kristóf az MKSZ tehetségeket menedzselő Elit programjának tagja, és komoly erőssége a százszázalékos mérleggel első helyen álló ifjúsági, illetve NBI/B-ben szereplő NEKA-csapatnak.

A 18 éves hálóőr kölcsönbe került Mezőkövesdre, kettős játékengedéllyel a NEKA NB I/B-s csapatában továbbra is pályára léphet, de az ifjúsági bajnokságban már nem játszik csapatunkban.

„A Nemzeti Kézilabda Akadémia küldetése olyan tehetséges sportolók kinevelése, akik helyt állnak az NB1-es csapatokban, és előbbre viszik a magyar kézilabdázást. Számomra öröm, megtisztelés és visszaigazolás is egyben Győri Kristóf megkeresése a Mezőkövesdi KC által. Kristóf immár a huszonnyolcadik játékos az utóbbi két évben, aki az élvonalban kap lehetőséget, s ez alátámasztja a NEKA képzési modell minőségét, és kijelöli a tovább folytatandó irányt. Az év közben történő kölcsönadás alapvetően nem szerencsés, de ebben az esetben saját érdekeinket háttérbe helyezzük és kívánunk a Mezőkövesdi KC számára sok sikert, továbbá Kristófnak pozitív tapasztalatokat az élvonalban!” – nyilatkozta Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

 Az igazolás kapcsán Juhász István, az MKSZ Elit program vezetője elmondta:

"Az MKSZ nemrég elindított Elit programjának az első eredményét könyvelhetjük el Kristóf NB I-be kerülésével. A program egyik alapvetése, hogy az abban szereplő sportolók képességeikhez mérten a legmagasabb osztályban pallérozódjanak, amely segíti a fejlődésüket. Jelen esetben szeretném megköszönni a Nemzeti Kézilabda Akadémiának a rugalmasságát az Elit programban szereplő játékos átigazolásához!"

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője is örömmel konstatálta az eredményt.

A sérülésből kialakult helyzetben olyan játékost kerestünk, akinek kihívás és egyben megtiszteltetés az első osztályban és Mezőkövesden játszani. A posztra mindenképpen tehetséges magyar játékost szerettünk volna igazolni, melynek Kristóf teljes mértékben megfelel. Külön köszönjük a Nemzeti Kézilabda Akadémia önzetlenségét, valamint a játékos menedzserének hatékony közreműködését!”


2018 OKT 31 19:38:26/