Győri búcsúmeccsek
A női ifjúsági és serdülő bajnokság utolsó fordulójában egyaránt pont nélkül távozott a NEKA II. Győrből, de mindkét együttesünk a negyedik helyen zárta a bajnokságot.

Két végzős növendékünk, Somlai Rita és Veress Filep Boglárka utoljára lépett pályára a boglári csapat színeiben.

Női ifjúsági I.osztály:

Győri Audi ETO KC II. - NEKA II. 36-35 (19-19)

V: Kovács, Mándli

NEKA II.: Zaj, Gyuránki (kapusok);- Vajer 3, Veress-Filep 2, Uhrin 1/1, Somlai, Juhász G.3, Lakatos P. 6/3, Nagy II.L. 3, Sárközi 2, Babai 2, Kocsis 7, Szöllősi 4/1, Mentes, Kurmai 2

7m: 7/6, ill 7/6

kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 3-1, 7.p: 5-5, 10.p: 6-7,17.p: 10-9, 21.p: 12-13, 25.p: 16-15, 28.p: 17-18, 32.p: 20-21, 38.p: 23-23, 46.p: 25-29, 50.p: 29-31, 55.p: 32-33, 57.p: 35-34

Mestermérleg:

Siti Beáta: „Szerettük volna a szezon utolsó meccsén győztesként elhagyni a pályát, és így búcsúzni a két végzős diákunktól, hiszen ebben a felállásban több lapot már nem osztanak nekünk. Sajnos nem sikerült, de a 4. helyünket ez nem befolyásolta. Köszönöm az éves munkát és a befektetett energiát, mindannyian éreztük a helyzet kihívásait, nehézségeit! Akik előttünk végeztek, valóban jobb csapatok, amit tudtunk, kihoztunk magunkból, csapatszinten is, remélem, az egyéni fejlődés is nyomon követhető volt! Most már szurkolunk a döntőbe jutott csapatainkért, illetve sok sikert diákjainknak, akik tovább gördítik életük szekerét, valahol a nagyvilágban!”

Játékos szemmel:

Kocsis Bettina: „Annak ellenére, hogy a 4. helyünk már biztos volt, szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a szezontól. Ehhez azonban nem voltunk elég élesek, sok technikai hibával játszottunk, a védekezésünk nem volt feszes, kevés faultunk volt, így a kapusaink dolgát is megnehezítettük. Sajnáljuk ezt a mérkőzést, hiszen most voltunk utoljára így együtt. Úgy gondolom, hogy a nehézségek ellenére szépen dolgoztunk az évben, jó szezont zártunk, a távozóinknak pedig sok sikert a továbbiakban!”

Somlai Rita:Utolsó bajnoki meccsünk volt így együtt. Sajnos nem sikerült reprodukálnunk azt a teljesítményt, mint Kozármislenyben. A védekezésünk nem állt össze, nem tudtunk a kapusoknak se segíteni, így ők sem nekünk. Hosszú szezon áll mögöttünk, nagyon nehéz hónapok. Nincs okunk szomorkodásra, mert összességében kijelenthetjük, hogy eredményesek voltunk. Sok sikert azoknak, akikre még várnak a döntők! Szép volt lányok!”

Veress-Filep Boglárka: „A szezon utolsó meccsén vagyunk túl, ami egyben Ritának és nekem a NEKA színeiben is az utolsó volt. Az év végi fáradtság már látható volt a játékunkon, hiszen rengeteg technikai hibával játszottunk, és a védekezésünk sem volt az igazi! Habár a két pontot nem sikerült megszerezni, nem vagyunk szomorúak, mert az egész éves teljesítményünkre büszkék lehetünk! Köszönjük Beának az eddigi munkáját, és hogy kitartott mellettünk! A lányoknak további sikereket kívánok, hiányozni fogtok!”

fotók: Farkas Anita 

Leány serdülő I.osztály:

Győri Audi ETO KC II. –NEKA II. 24-22 (10-10)

V: Kovács, Mándli

NEKA II.: Bakos (kapus),- Csíkos 5/4, Juhász K.1, Kovács A.1, Szabó D.N., Molnár 6, Kertész 1, Csamangó L., Bencsik, Csamangó N. 1, Pécsi 4, Bálint, Nagy N.2, Torday-Nagy 1

7m: 7/5, ill. 5/4

kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 2-2, 9. p: 5-2, 17.p: 8-4, 21.p: 10-6, 26.p: 10-11, 32.p: 14-13, 36.p: 18-15, 40.p: 20-18, 44.p: 22-20,

Mestermérleg:

Bohus Beáta:Kicsit sajnálom, hogy az év utolsó mérkőzésén nem tudtunk nyerni, de így is remek szezont zártunk. Gratulálok a csapat egész évi teljesítményéhez, a negyedik helyezés fantasztikus ettől a fiatal csapattól! Sok volt a kétkedő, de a lányok bebizonyították, hogy rengeteg munkával, kellő alázattal egy jó közösség akár önmagát is felül tudja múlni! Tetszett, hogy a nehéz mérkőzéseken erősebb ellenfelekkel szemben is volt tartása a csapatnak, és akkor sem adták fel, amikor nem nekünk állt a zászló. Még egyszer köszönöm az éves munkát, nem csak a játékosoknak. hanem a szülőknek, a kollégáimnak és mindenkinek, aki segítette ezt a szuper kis csapatot! Szurkolunk az összes döntőbe jutott csapatnak! Hajrá NEKA!"

Játékos szemmel:

Kovács Anikó: „A meccs elején még koncentráltak voltunk, aztán ez átváltott hullámvölgyekbe. A védekezésünk fegyelmezetlen volt, sok hibával, kevés megállító faultot csináltunk. Nem voltunk elég összeszedettek támadásban sem, elkezdtünk elfáradni, ez látszott a kihagyott ziccereken is. A két pontot sajnos nem tudtuk megszerezni, de semmi okunk sincs az elkeseredésre! Az éves munkánkra nézve rengeteget fejlődtünk csapat szinten. Az első félévben nagyon összeszedettek voltunk, jó és tempós meccseket tudtunk játszani. A második félévre ez már nem annyira igaz. Ehhez hozzá járultak a sérülések és a betegségek is. Őszintén, én azt szeretem a csapatunkban, hogy sosem adtuk fel, még az utolsó pillanatban is küzdöttünk egymásért! Nagyon büszke vagyok rátok! És köszönöm, hogy egy ilyen csapat tagja lehettem!”

Pécsi Villő: „Viszonylag jól kezdtük a meccset, de a második félidőben már látszott a csapaton a fáradtság. Védekezésünk nem volt összeszedett, sok gólt kaptunk figyelmetlenségekből. Amin elbuktuk ezt a mai meccset, az a kevés megállító fault és a sok kihagyott ziccer. Sajnos nem mi szereztük meg a 2 pontot. Az egész évre visszatekintve, az első félévben nagyon jó meccseket játszottunk, de már a másodikban látszott a dekoncentráltság, és nem igazán játszottunk egy csapatként. Ennek ellenére jó évet tudhatunk magunk mögött, büszke vagyok a csapatra!”

2019 MÁJ 14 20:33:28/