Győzelem a Veszprém otthonában
 Lehengerlően kezdett a NEKA férficsapata a Telekom Veszprém vendégeként, és végül 24-19-re nyert az NBI/B vasárnapi fordulójában.

 Sótonyi László együttese kiválóan védekezett, így a 15. percben már 6-1-re vezetett, ezt az előnyt pedig sikerült megtartani 60 percen keresztül. A mieink a tabella harmadik helyén állnak.  

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 12. forduló

Telekom Veszprém U21 – Nemzeti Kézilabda Akadémia 19–24 (7–12)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 80 néző

Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter

Telekom Veszprém U21: Gödör B., Nagy B. (kapusok) – Kurucz M. 5, Hornyák B. 3 (2), Szrnka B. 3, Szuharev L. 3, Bendicsek J. 2, Ernei B. 1, Kőhegyi Á. 1, Szűcs B. 1, Dávid M., Dobi B., Dörnyei B., Gaál L., Kovács L., Melnyicsuk V. Vezetőedző: Gulyás István

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Győri K. 1, Nagy T. (kapusok) – Ilic Z. 6, Tóth P. 4 (2), Vetési B. 4, Gál D. 3, Igali G. 3, Péter B. 3, Balogh J., Bodócs M., Csomor T., Csordás M., Czabán M., Dely M., Kecskés D., Kovács D. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 3/2 illetve 2/2

Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Amikor az utánpótláskorú, NBI/B-s csapatok egymással játszanak, az mindig egy olyan rangadó, melynek presztízse van. Ma ebből a csatából mi jöttünk ki győztesen, elsősorban a védekezésnek és a csapatteljesítménynek köszönhetően. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, technikai hibáink ellenére is magabiztosan nyertünk. Az előttünk álló hetekben sok nehéz harc vár ránk, dolgozunk tovább, hogy sikeresek maradjunk. Gratulálok a csapatomnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Gál Dominik: "Először is gratulálok a csapatnak! Nagyon nagyot mentünk már a meccs elejétől kezdve magabiztosan irányítottuk a mérkőzést. Az ellenfél szinte csak az eladott labdáinkból tudott felzárkózni. A koncentrációnkat is fenn tudtuk tartani az egész meccs folyamán, es kisebbek is hozzá tudták tenni a részüket a győzelemhez! Gratulálok még egyszer mindenkinek!"

Dely Márton: „Kemény, futós mérkőzésre számítottunk, a meccs elején jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel sikerült ellépnünk. A második félidei kemény védekezéssel sikerült megtartanunk az előnyünket.Gratulálok a csapatnak!”

fotó: Vörös Sándor

2019 FEB 17 14:04:01/