Győzelem és vereség Tatán
A NEKA férficsapatai Tatán léptek pályára, ahol tartalékos NBI/B-s együttesünk 23-20-ra kikapott, az ifjúsági másodosztályú mérkőzés ugyanakkor 27-20-as vendégsikert hozott.

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 16. forduló

Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia 23–20 (12–6)

Tata, Eötvös József Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka, 200 néző

Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter

Tatai AC: Deményi X., Kisék M., Sarmon Sz. (kapusok) – Boros B. 6 (2), Harsányi G. 6, Schekk A. 3, Báthori P. 2, Fekete D. 2, Mizser M. 2, Sárosi Á. 2, Benis B., Halász R., Steczina M., Szi–Benedek B., Venczel A. Vezetőedző: Sibalin Jakab

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T., Takács Á. (kapusok) – Czabán M. 3, Vetési B. 3 (2), Dely M. 2, Kecskés D. 2, Kepess J. 2, Papp T. 2, Péter B. 2, Csordás M. 1, Ilic Z. 1, Gál D. 1, Kovács G. 1 (1), Balogh J., Igali G., Kovács D. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 3/2 illetve 5/3

Kiállítások: 10 perc illetve 4 perc

Sótonyi László: "A támadójátékunk ismételten akadozott, nagyon nehezen értük el a megfelelő hőfokot. Az utolsó húsz percben pozitív volt a csapat mentalitása és játéka, de ez nem volt elég a fordításhoz."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Vetési Bence: „Sajnos az ellenfelünknek a meccs elején akkora előnyt adtunk, amit nem tudtunk ledolgozni a meccs során. Voltak jó periódusok, ezeket próbáljuk majd a legközelebbi mérkőzésen is hozni.”

 Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 16. forduló

Tatai AC – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 20–27 (11–14)

Tata, Eötvös József Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka, 80 néző

Vezette: Borsóné Nagy Tímea, Molnár-Lakatos Ildikó

Tatai AC: Németh P., Somogyvári M. (kapusok) – Steczina M. 7 (3), Véber K. 5, Czunyi G. 4, Willi O. 4, Dávidházy B., Hegedüs P., Szaák B., Szalay G., Szi-Benedek B., Turza B., Zeőke-Szőke B. Vezetőedző: Márton Ádám

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Dávid M., Takács Á. (kapusok) – Bock M. 5, Csengeri H. 5, Zatureczki K. 5, Bozi M. 4 (3), Kecskés L. 2 (1), Tárnoki M. 2, Bodócs M. 1, Jajic D. 1, Krakovszki B. 1, Papp B. 1, Buri A., Csiki B., Rusznák P., Velencei V. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 3/3 illetve 6/4

Kiállítások: 2 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: „Akárcsak a Balatonfüred ellen, most is hullámzó volt a játék és az eredmény is. A végére alakult ki a számunkra kedvező végkifejlet az erősen izzadtságszagú mérkőzésen. A második félidei védekezés döntötte el a találkozót, amihez gratulálok mindenkinek.”

 

JÁTÉKOS SZEMMEL

Tárnoki Márkó: „A mérkőzés eleje szoros volt, nem pörögtünk fel kellően rá. A szünetben se tudtunk nagy előnnyel az öltözőbe vonulni, de a második félidőben egy jó periódusnak köszönhetően, amikor összeált a védelmünk és könnyű gólokat tudtunk szerezni, elléptünk az ellenféltől. Gratulálok a csapatnak!”

Bock Milán: „Sajnos bent ragadtunk az öltözőben, támadásban akadozott a játékunk, a védekezés nem állt össze. Nem a megfelelő módon álltunk hozzá a mérkőzéshez, és ez majdnem meg bosszulta magát. A jövőben ennél sokkal több kell. Mindenesetre gratulálok a csapatnak!”

Bozi Máté: „Akarat nélkül kezdtük el a mérkőzést, amit sajnos menet közben sem tudtunk leküzdeni. A második félidőre egy fokkal feljavult a védekezésünk, amiből pár gyors góllal növelni tudtuk az előnyünket. Végül sikerült megnyernünk a meccset hét góllal, de a jövőben jobban fel kell pörögnünk a mérkőzésekre.”

Zatureczki Kevin: Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok buta hiba volt mind támadásban, mind védekezésben. A második félidőben tudtunk javítani a hibáinkon, így sikerült nagyobb előnyre szert tennünk és végül győznünk.

2019 MÁR 16 21:50:33/