Győzelemmel hangoltunk az Eb-selejtezőre

Női junior válogatottunk győzelemmel hangolt a hétvégi Eb-selejtezőre. Hajdu János együttese az argentin felnőtt válogatottat fogadta Balatonbogláron és hétgólos félidei vezetést követően végül 28-22-re nyert.

A felkészülési mérkőzés előtt kíváncsian méregették egymást a csapatok azt találgatva, vajon milyen játékerőt képvisel a másik. A magyar fiatalok bátran és lendületesen kezdtek, és bár 6-3 után az ellenfél fordított 8-7-re, sorozatban lőtt nyolc találattal Háfra Noémiék komoly előnnyel zárták az első félidőt. A jó védekezésnek és kapusteljesítménynek köszönhetően mindössze kilencszer találtak a kapunkba a vendégek.

A fordulás után tartották előnyüket a fiatalok, Klujber Katrin és Pásztor Noémi góljait követően már tíz volt a különbség a két csapat között (20-10). A magabiztos vezetés után némileg csökkent a magyar gólok száma és az utolsó negyed órában rákapcsolt a dél-amerikai együttes, de a győzelem nem forgott veszélyben, és jó felkészülési lehetőséget nyújtott a magyar csapatnak a Macedóniában rendezendő Eb-selejtezőkre.

Női felkészülési mérkőzés:

MAGYARORSZÁG U19-ARGENTÍNA 28-22 (16-9)

Balatonboglár, játékvezetők: Mizsák, Schmidt.

MAGYARORSZÁG: Binó, Suba, Hlogyik (kapusok), Faluvégi, Fodor 3, Giricz, Háfra 7, Hornyák B. 3, Klujber 5, Kuti, Márton 3, Pásztor 2, Román 1, Sallai 1, Szabó K. 1, Tóvizi 2. Szövetségi edző: Hajdu János.

ARGENTÍNA: Carratu, Bordon, Nino (kapusok), Bonazzola, Casasola 1, Crivelli, de Uriarte 2, Iacoi 1, Mena 2, Mendoza 4, Menendez, Pizzo 5, Ponce 1, Salvado 3, Sans, Urban 3. Szövetségi edző: Eduardo Percuhena.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Fotók: Tompos Gábor

2017 MÁR 14 23:18:55/