Győzött a csapatszellem
A szezon egyik legfontosabb mérkőzésén, a Telekom Veszprém elleni rangadón nyert csütörtökön a NEKA fiú serdülőcsapata. Az együttes vezetőedzője, Kopornyik Zsolt szerint igazi csapatként küzdöttek játékosai, s ez volt a győzelem egyik kulcsa is.

A balatonboglári gárda, ezzel a sikerrel a tabella második helyére jött fel, így két fordulóval a bajnokság vége előtt komoly esélye van a rájátszásba jutásra. A szakember szerint a csapategységen túl,  az aznapi teljesítményen is múlt a siker.

„Miután a fiúk a serdülő bajnokság mellett az ifjúsági II. osztályban is szerepelnek és futószalagon jönnek a meccsek, külön a mérkőzésekre nem nagyon tudunk készülni. A héten mindössze két napot tudtunk  edzeni, ezalatt igyekeztünk rendbe rakni magunkat fejben is. Úgy gondolom, a napi forma döntött, és mivel a teher nem rajtunk volt, nyugodtabbak voltunk és motiváltan játszottunkEgy rendkívül jól felkészített Veszprémet tudtunk legyőzni, elismerésem Ivo Diaz vezetőedzőnek – akivel a fiú serdülő válogatottnál együtt dolgozunk, és akit nagyon tisztelek – remek munkát végez csapatával. A fiúk fegyelmezettek voltak, teljes erővel hajtottak és küzdöttek, és bár voltak kisebb megingások, a kispadon én is nyugodt tudtam maradni”– értékelt a találkozó után Kopornyik Zsolt.

Az akadémián mindenki örült a győzelemnek, de messze van még a bajnokság vége, egyelőre nincs helye ünneplésnek.

„Az alapszakaszból még két forduló van hátra, így nem lehet hátradőlni, erre természetesen a játékosok figyelmét is felhívtam. Fontos rangadót nyertünk meg, de mindenki tudja, hogy nem szállhatunk el, koncentráltnak kell maradnunk. Azt gondolom, ha mi bejutunk a legjobb négy közé, az számunkra egy jutalomjáték lesz, hiszen az év nagy részében nem tudtunk a legerősebb összeállításban pályára lépni. Örülök annak, hogy Veszprémben nem az egyének, hanem a nagybetűs csapat nyert” - zárta értékelését Kopornyik Zsolt.

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁJ 03 15:37:36/