Győztes bemutatkozás
Fiú serdülőcsapatunk Győrben nyert 22-16-ra a bajnokság 1. fordulójában, és több új játékosunk először játszott tétmérkőzést a NEKA színeiben. Lehőcz Zoltán együttese tehát két ponttal kezdte a pontvadászatot, ami önbizalmat adhat a folytatásra.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 1. forduló

AGROFEED ETO-SZESE – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 16–22 (8–11)

Vezette: Kolarovszki Zoltán, Lábadi János

AGROFEED ETO-SZESE: Csanaki M., De Ridder R., Hoffmann B., Pedersen B. (kapusok) – Panák M. 4 (1), Bőti D. 3, Szalay B. 3, Ásványi G. 2, Hadaró B. 1, Huszár M. 1, Madár Zs. 1, Molnár G. 1, Németh M., Stier F. Vezetőedző: Nahaj László.

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 6, Kanyó B. 4, Nyéki I. 4 (1), Kovács T. 3, Donka V. 1, Kosztoványi A. 1, Mórocza P. 1, Sikler K. 1, Tokodi D. 1, Rácz D., Schopper M., Terjék R., Viski Sz., Zsiros B. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 1/1 illetve 1/1

Kiállítások: 2 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok a csapatnak, átestünk a tűzkeresztségen. Érződött, hogy ez egy új csapat, mindenki bizonyítani akart, ami – érzésem szerint – helyenként túlzott görcsösségbe torkollott. A felkészülés során kicsit gördülékenyebb volt a játékunk, de a fiúknak végig helyén volt a szíve, s az esze. Remélem, a mai győzelemmel átszakadt a gát."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kanyó Botond: „A mérkőzésre mindenki fel volt készülve lélekben, ennek ellenére görcsösen játszottunk. Mindenki szerette volna megmutatni, mit tud a NEKA színeiben, de az első pár perc nehézkes, ingadozó játéka után belejöttünk a ritmusba és sikerült 2-3 gólos vezetést szerezni. Az első félidőben sok gólt kaptunk középről és a kipattanókra sem figyeltünk eléggé, a második félidőre nagyobb koncentrációval összeszedtük a védekezést. A támadásban gyengébbek voltunk, mint a felkészülési mérkőzéseken. Összeségében első tétmérkőzésünket sikerült megnyernünk, de úgy érzem, mi ennél tudunk jobban és összeszedettebben játszani. Remélem, ez a két pont segít hogy következő mérkőzésen jobban teljesítsünk.”

Fekete Árpád: „Első bajnoki meccsnek nem volt rossz. Nem ment annyira a játék, de szerintem ezt betudhatjuk annak, hogy nagyon izgultunk, én legalábbis ezt éreztem magamon. Magabiztosan nyertünk, de a felkészülési mérkőzéseken sokkal felszabadultabban és jobban mentek a dolgok.”

fotó: Farkas Anita

2019 AUG 29 19:05:37/