Győztes rangadók
A női ifjúsági és serdülő bajnokságban is a nagy rivális Dunaújvárost fogadtuk és mindkét rangadót győzelemmel zárta a NEKA. A kicsik a félidőben még hátrányban voltak, de remekül küzdve, megfordították a találkozót. Az ifi lányok magabiztosan szerezték meg a két pontot, ami sokat érhet a végelszámolásnál is.

Női ifjúsági I.osztály

NEKA I. - Dunaújvárosi KKA 35-16 (17-6)

V: Hullmann,Weinert

NEKA I.: Szabó L., KUBINA 1 (kapusok),- Horváth N. 2, Mérai 2, Kajdon 4/3, FARAGÓ L. 4, Mlinkó 2, Horváth P. 3, Lakatos P., Juhász G.5, Nagy II.L., Kukucska 1, SZABÓ N. 3/1, Bánhidi 3, Woth 3/1, Vártok 2

7m: 7/5, ill. 7/5

kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 9. p: 4-2, 14.p: 5-4, 25.p: 12-4, 29.p: 15-5, 33.p: 19-9, 44.p: 26-12, 52.p: 30-16

Mestermérleg:

Dr. Woth Péter: „Első bajnoki meccsnek nem volt rossz! A hibák persze bosszantanak, de a mérkőzés nagy részében olyan hozzáállást mutattak a lányok, ami nagyon biztató!”

Játékos szemmel:

Kubina Molli: „Már az öltözőben kitűztük a célt erre a mérkőzésre, célunk megvalósítása érdekében sokat tettünk a meccsen. Feszes védelem jellemezte a csapatot az első játékrészben, a másodikban pedig próbáltunk könnyebb gólokra szert tenni. Sokat számít ez a 2 pont, amit itthon szereztünk, hiszen a bajnokságra ez egy jó lendületet adott!”

Horváth Petra: „A meccsen sok technikai hibát követtünk el, ennek ellenére nem adtuk fel a mérkőzést. Védekezésünkben is voltak pontatlanságok, de kijavítottuk, támadásban mindenki tett hozzá, így nagy előnyre tettünk szert. Gratulálok a győzelemhez az első bajnoki mérkőzésen!”

Vártok Tamara: „A idei év első ifjúság bajnoki mérkőzését ragadóval kezdtük. Összeszedett védekezésünknek és magabiztos támadójátékunknak köszönhetően, illetve kiváló kapusteljesítménnyel fölényes győzelmet arattunk! Mindenki hozzájárult teljesítményével a mérkőzés sikeréhez. Gratulálok a csapatnak, csak így tovább! Hajrá NEKA!” 

Leány serdülő I.osztály:

NEKA-Dunaújvárosi KKA 24-20 (11-13)

V: Hullmann, Weinert

NEKA: Lakatos R., Csendes (kapusok),- KOVÁCS SZ. 3, Csíkos 3, Juhász K. 4, Kovács A., Berei, Molnár D. 2, Giricz. Bálint 2/2, Kurmai 2, NAGY N. 8/1, Szabó L.

7m: 3/3, ill. 2/2

kiállítások: 4 perc, ill. 4 perc

Eredmény alakulása: 4. p: 0-4, 10.p: 2-6, 18.p: 7-10,24.p: 10-12, 29.p: 15-12, 40.p: 19-16, 44.p: 21-17

Mestermérleg:

Bohus Beáta: „Nehéz mérkőzés volt ez a mai meccs, a csapat még nem igazán frissült fel a hétvégi NEKA-kupa után, kicsit fáradtnak éreztem a lányokat. Mindenképpen pozitívum, hogy hátrányból felállva tudtunk fordítani, és végül megnyerni a mérkőzést, gratulálok hozzá!”

Játékos szemmel:

Nagy Nóra: „Az első hazai bajnoki meccs, ahogy minden hazai mérkőzés, igen nagy energiákat mozgat meg a játékosokban. A NEKA-kupa fáradalmait még nem igazán kipihenve kezdtük meg a mérkőzést, ez az első félidőben meg is mutatkozott. Sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem állt össze igazán. A második félidő elején nagyobb tempót diktálva ellenfelünknél meg tudtuk fordítani a meccs állását, feljavítva egyben védekezésünket is. Nagy küzdéssel és akarattal sikerült megnyernünk a mérkőzést, ezzel megszerezve az első két pontot. Gratulálok a csapatnak, Hajrá NEKA!”

Molnár Dorottya: „Nem kezdtük jól a mérkőzést! Az első félidőben nagyon dekoncentrált volt a csapat, a védekezésünk nagyon nehezen állt össze, de a második játékrészben sikerült odafigyelnünk, és átvettük a vezetést. Küzdött a csapat a végsőkig! Gratulálok!”

fotók: Tompos Gábor

2019 AUG 30 21:48:09/