Győztes rangadók a Fradi ellen
A férfi serdülő és ifjúsági bajnokságban is a Ferencváros látogatott Balatonboglárra, a rangadókat 28-21-re, illetve 24-22-re a NEKA csapatai nyerték.

 Az ifiknél Gál Dominik és Ilic Zoran hat gólt lőtt, míg a serdülőknél Temesvári Gábor 10 találatig jutott.

 Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 21. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – FTC-Diagnosticum 28–21 (12–10)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 73 néző

Vezette: Gilitsch Gergő, Lebár Bence

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Gál D. 6, Ilic Z. 6, Kecskés D. 4, Kovács G. 4, Dely M. 2, Tóth P. 2 (1), Balogh J. 1, Bognár N. 1, Csomor T. 1, Kepess J. 1, Bálint B., Czabán M., Péter B., Vetési B. Vezetőedző: Sótonyi László

FTC-Diagnosticum: Bódy B., Dombrádi O., Merkovszki P. (kapusok) – Lukács P. 6 (4), Burony B. 4, Holdosi B. 3, Imre B. 3, Ónodi Jánoskúti M. 3, Parzer N. 1, Tóth J. 1, Csordás M., Kende P., Kiss B., Morvai L., Musztács D. Vezetőedző: Kiss György

Hétméteresek: 3/1 illetve 5/4

Kiállítások: 2 perc illetve 10 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Úgy készültünk, hogy ez a mérkőzés rangadó lesz, hiszen a tabellaszomszédot fogadtuk. Érzésem szerint a találkozót végig kézben tartottuk, melyet a védekezésünknek köszönhettünk. Jelentősebb különbség is kialakulhatott volna, ha a helyzeteinket nagyobb figyelemmel értékesítjük. Gratulálok a csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Ilic Zoran: „Felkészültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Az első félidőben nem sikerült kihasználnunk a ziccereinket, de a második félidőben jól kezdtünk, koncentráltunk végig és szereztünk  két pontot. Gratulálok a csapatnak!”

Gál Dominik: „Először is gratulálok a csapatnak, fontos két pontot szereztünk hazai pályán! A mérkőzés elején, főképp a támadásban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, rengeteg ziccert hagytunk ki, ami nem fért bele, így az állás is szorosabb volt, mint kellett volna, de az alapoktól indulva egy elég jól működő védekezéssel jöttek a könnyebb gólok, így a végére egy magabiztos előnyel zártuk a mérkőzést!”

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 21. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – FTC KN KFT 24–22 (11–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 80 néző

Vezette: Gilitsch Gergő, Lebár Bence

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Temesvári G. 10 (1), Papp T. 4 (1), Igali G. 2, Kovács D. 2, Papp T. 2, Szeverényi B. 2, Bodócs M. 1, Krakovszki Zs. 1, Buri A., Csengeri H., Csiki B., Jajic D., Kecskés L., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

FTC KN KFT: Dombrádi O., Jeney Á., Misinszki L. (kapusok) – Tóth Sz. 7, Parzer N. 6, Bodó M. 2, Csordás M. 2, Pribitek Z. 2 (1), Szabados M. 2, Csiki B. 1, Harta B., Jenei B., Tanács B., Vári M. Vezetőedző: Kende Péter

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/1

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "A Ferencváros ellen mindig nehéz mérkőzést játszunk, ezúttal sem volt másképp. A sorozat – amelynek vége felé járunk – felőrli a játékosok energiáját, törvényszerű, hogy eljön a holtpont. Úgy érzem, nekünk ez ma volt, viszont a csapat erejét mutatja a végjáték megnyerése. Bízom benne, hogy ez tartást ad a közeljövőre. A hibáinkat nincs időnk elemezni, hiszen pénteken, Balatonfüreden játszunk kiemelt fontosságú bajnokit. Ez alatt az idő alatt igyekszünk regenerálódni, s felkészülni. Gratulálok a fiúknak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Konyicsák Tamás: „Nehéz mérkőzést játszottunk. Nagyon sok technikai hibát követtünk el és az elején a védekezésünk sem állt össze, emiatt döntetlennel fejeztük be az első félidőt. A második félidő elejét jól kezdtük, de utána voltak rossz periódusaink is. A végjátékban a jó védelemnek köszönhetően könnyű, gyors gólokat tudtunk lőni, amivel megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

Papp Tamás: „A meccset nehezen kezdtük, de ezen tudtunk egy minimálisan javítani. A helyzeteket nem tudtuk kihasználni, így magunkra húztuk ellenfelünket. A gyors lerohanásokból és a második félidő végén a harcos védekezésből adódóan meg tudtuk nyerni a mérkőzést, fontos két pont volt!”

Papp Bertalan: „Ezzel a meccsel egy nehéz sorozat végéhez közelítünk, ez látszik is a csapaton. Gondoltuk, hogy lesz egy mélypont a sok nehéz mérkőzés között és szerintem ezt most értük el. A meccs végig szoros volt, de a végjátékban el tudtunk lépni 2-3 góllal, ami a végeredményen is látszik. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.”

Temesvári Gábor: "Nagy iramot diktáltunk a meccs elején, azonban a védekezésünk nem volt elég acélos, ezért nem tudtunk ellépni ellenfelünktől. A második félidő elején azonban jött egy jobb periódusunk, aminek köszönhetően egy minimális előnyt sikerült kiharcolnunk, azonban a hajrára felzárkózott ellenfelünk. A végén jobban koncentráltunk és jobban akartuk a győzelmet, ezért sikerült nyernünk. Gratulálok a csapatnak!"

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁR 27 19:47:39/