Győztes visszatérés
A NEKA férficsapatai hazai győzelmekkel folytatták bajnoki szereplésüket a Győr ellen a tavaszi szünet után. Az ifjúsági bajnokságban 38-27-es, míg a serdülő mérkőzésen 26-20-as sikerrel zártunk.

ifjúsági I. osztály-Nyugat – 23. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – AGROFEED ETO-SZESE 38–27 (19–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 33 néző

Vezette: Bazsó Gábor, Németh Dávid

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Kepess J. 8, Ilic Z. 6, Kecskés D. 6, Balogh J. 4 (3), Tóth P. 4, Bognár N. 3, Gál D. 3, Péter B. 2, Vetési B. 2, Dely M., Czabán M., Kovács G. Vezetőedző: Sótonyi László

AGROFEED ETO-SZESE: Décsi G., Vidéki R. (kapusok) – Juhász L. 7, Mátés I. 5 (1), Horváth Zs. 3 (1), Csala K. 2, Hős–Nagy B. 2, Sövegjártó M. 2, Ásványi G. 1, Herkovits R. 1, Lakosy M. 1, Lukács B. 1, Nagy M. 1, Oross D. 1, Kadocsa B. Vezetőedző: Deáki István

Hétméteresek: 3/3 illetve 2/2

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "A rövidebb szünet még érződött a játékunkon, ennek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben. Mindenkinek igyekeztem lehetőséget biztosítani, hogy formában kerüljünk a vasárnapi NBI/B-s rangadóra."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Zoran Ilic: Nagy tempója volt az egész meccsnek, rengeteg indításgólt tudtunk lőni. A védekezés lehetett volna koncentráltabb, de összességében azt tudtuk csinálni, amit az edzőnk kért. Gratulálok a csapatnak!”

Kepess János: Nagy tempóban kezdtük a meccset és lerohanásgólokkal nagy előnyre tettünk szert, amit a mérkőzés végéig meg is tudtunk tartani. Ha a védekezés kicsit koncentráltabb lett volna, ennél is simábban tudtunk volna nyerni.”

Serdülő I. osztály-Nyugat – 23. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – AGROFEED ETO-SZESE 26–20 (14–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 48 néző

Vezette: Bazsó Gábor, Németh Dávid

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Takács Á. 1 (kapusok) – Krakovszki Zs. 7, Papp T. 5, Kovács D. 4, Igali G. 3, Temesvári G. 2, Jajic D. 1, Papp B. 1, Szabó Á. 1, Szeverényi B. 1, Bodócs M., Buri A., Csengeri H., Kecskés L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

AGROFEED ETO-SZESE: Csanaki M., De Ridder R., Farkas Cs. (kapusok) – Kadocsa B. 4, Ásványi G. 2, Bohuniczky B. 2, Farkas B. 2, Juhász L. 2, Lukács B. 2, Molnár B. 2, Oldal Zs. 2, Panák M. 1, Reider M. 1 (1), Böcskei Zs., Horváth B., Végh Zs. Vezetőedző: Nahaj László

Hétméteresek: – illetve 3/1

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

Piros lap: Ásványi Gellért (AGROFEED ETO-SZESE – 41.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

Papp Bertalan: A mérkőzést egy jó támadással kezdtük, ezután kicsit visszaesett a játékunk szintje. Egy nehezebb 10-15 perc után javult a csapat teljesítménye. Számítottunk arra, hogy nem lesz könnyű meccs az ötnapos pihenő után, de a lényeg, hogy a két pontot begyűjtöttük. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Szabó Ádám: „A meccs elejét nem kezdtünk valami jól, támadásban nem voltunk ott fejben és sok labdát eladtunk. A második félidőben megtaláltuk az ellenszert a Győr játékára és lassan, higgadtan nagyobb előnyre tettünk szert, amit a mérkőzés végéig megtartottunk. Gratulálok a csapatnak!”

Krakovszki Zsolt: „A meccs elejét sajnos nem kezdtük a legjobban, a védekezés nem állt össze és támadásban is sok technikai hibát vétettünk, amit a Győr kihasznált és tartottak velünk a lépést. A második félidőben tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, amit a meccs végéig tartani tudtuk. Büszke vagyok a csapatra! Gratulálok a Győrnek.”

Damjan Jajic: „Jól kezdtünk a meccsét, voltak hullámvölgyek, de a végére sikerült taktikailag kiegyensúlyozni mind a támadást mind a védekezést. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 ÁPR 24 21:07:37/