Három meccs, három győzelem!

Harmadik NBI-es csapat elleni mérkőzését is megnyerte női junior-válogatottunk. A magyar korosztályos nemzeti csapat a Fehérvár ellen lépett pályára és hétgólos félidei vezetés után végül 33-25-re győzött. Négy nap alatt ez volt a harmadik meccs, és a harmadik siker!

Jól kezdett a junior válogatott, 6-2-re elhúzott, így a vendégek máris időt kértek. A folytatásban is bátran játszottak a fiatalok, remekül védekeztek és látványos gólokat szereztek. Hajdu János és Pignczki Krisztina igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni, és a cserék is lendületet vittek a játékba. A találkozóra mindössze tíz embert nevező Fehérvár végül nem tudott fordítani. A NEKA növendékei közül Szabó Kitti és Máté Fanni egyaránt egyszer volt eredményes, Horváth Laura kisebb sérülése miatt nem játszott.

Egykori növendékeink közül Fodor Csenge, Pásztor Noémi és Hornyák Bernadett a juniorok között szerepelt, míg Mistina Kitty a vendégek kapusaként nem lépett pályára. A junior válogatott legközelebb februárban játszik a Békéscsaba ellen.

Női kézilabda felkészülési mérkőzés:

Junior válogatott – Fehérvár 33-25 (19-12)

Junior válogatott: Suba Sára Hlogyik Petra (kapusok), Horváth Laura, Fodor Csenge 3, Márton Gréta 4, Tóvizi Petra 3, Faluvégi Dorottya 2, Klujber Katrin 8 (7), Pásztor Noémi 2, Kácsor Gréta 3, Szabó Kitti 1, Hornyák Bernadett, Kuczora Csenge 1, Lakatos Rita 2, Máté Fanni 1, Afentáler Sára 3,– szövetségi edző: Hajdu János, Pigniczki Krisztina

Fehérvár: Lima Gabina, Mistina (kapusok), Boldizsár, Do Nascimento 6, Gjorgjievszka 3, Gorsenyina 5, Májer 2, Piller 1, Temes, Zsilinszkajtye 3, edző: Deli Rita.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hajdu János: "Hasznos volt ez a hét, hiszen megpróbáltunk modellezni egy világbajnokságot, ahol négy nap alatt három meccset kell játszani. Ezúttal 22 játékost hívtunk be azért, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. Ügyesek voltak a lányok, az ifi válogatottból behívott fiatalok is remekül helyt álltak. A NEKA-sok közül Máté Fanni a komoly lövőereje miatt kapott meghívást, de bizonyította egyéb kiváló képességeit is. Szabó Kitti is jól szerepelt, ő irányítóként fazont ad a csapatnak, gyorsítja a játékot, az edző meghosszabbított keze a pályán."

Szabó Kitti: Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó lehetőség számunkra az, hogy megmérkőzhetünk NBI-es csapatokkal. Ez sokat segít abban, hogy a nyári vb-re összeszokjon a csapat. A héten először a Kecskeméttel mérkőztünk meg, majd az MTK-val és ma pedig a Fehérvár csapatával. Mindhárom meccsen jól helytálltunk és győzni tudtunk. Gratulálok a csapatnak!”

Máté Fanni: „Nehezebb meccsre számított a csapat, de összeszedetten játszottunk és ez meghozta az eredményét. Gratulálok a lányoknak! Nagy öröm volt számomra, hogy a héten többször is pályára léphettem válogatott szerelésben, ezzel teljesült egy célom és remélem a későbbiekben is számítanak majd a játékomra.”

Pásztor Noémi: „Az elejétől kezdve nagyon jó lendülettel ment a csapat. A védekezés kellően kemény volt, és a támadásban is sikerült eredményesnek lennünk, azt a pár eladott labdát kivéve. Jó hangulatú volt a mérkőzés, mindenki felszabadultan játszott. Szép zárása volt ez a győzelem ennek a 4 napnak.”

Fodor Csenge: „Nagyon jól dolgozott a csapat ezalatt az edzőtábor alatt is. A kezdés nehezen ment, de utána még jobban összerázódtunk és gyorsan, ügyesen kézilabdáztunk. Jó iramú mérkőzéseket tudhatunk magunk mögött, voltak hibáink, de összességében elégedettek lehetünk magunkkal. Büszke vagyok a csapatra, továbbra is így kell dolgoznunk."

Mistina Kitty: „Volt egy húzódásom, amelyből most épültem fel, csak ezen a héten kezdtem el edzeni, így nem léphettem pályára ma. Van bennem nosztalgia, szívesen jövök vissza Boglárra, szeretek itt lenni. Tartom a kapcsolatot a lányokkal és az edzőkkel is, amikor tehetem jövök meccset nézni, és hát egymás ellen is szoktunk játszani. Jól érzem magam Fehérváron, sokat is játszom és sokat tanulhatok, úgyhogy örülök, hogy ideigazoltam.”

Fotó: Tompos Gábor

2017 DEC 14 20:10:05/