Hatgólos diadal a Szeged ellen!

Igazi rangadót rendeztek a fiú kiemelt serdülő bajnokság rájátszásában, hiszen a csütörtöki fordulóban a NEKA az élen álló Pick Szeged együttesét fogadta. A mieink – különösen a második félidőben –, esélyt sem adtak a vendégeknek, és végül 22-16-os győzelmet arattak!

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de pár perces kihagyás elég volt, és a vendégek háromgólos előnyt szereztek. A NEKA-s fiúk azonban óriási lelkesedéssel játszottak, egyre jobban védekeztek, Kovács Gergő pedig átlövésből szórta a gólokat, így a szünetre 10-9-es hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőben a NEKA állva hagyta a Szegedet, sorozatban hét gólt lőttünk, míg a vendégek tíz percen át nem találtak a kapunkba. A védekezés parádés volt, Majer Ákos védései után pedig indulásból is eredményesek voltunk. Major Márk jól irányított, Fülöp Nándor beállóban remekelt, Dely Marciék pedig a védőfalban küzdöttek nagyot a Pick támadóival. Összességében mindenki csak dicsérhető, a srácok szép húsvéti ajándék-győzelemmel hálálták meg a lelkes szurkolók biztatását.

Fiú kiemelt serdülő bajnokság:

NEKA - Pick KZRT 22-16 (10-9)

játékvezetők: Kovács Tibor és Mándli Balázs

NEKA: Majer Ákos, Nagy Tibor, Bokréta Bence (kapusok), Bátky Bence, Ilic Zoran, Major Márk 3, Kecskés Dániel 2, Battyányi Attila, Zatureczki Kevin, Dombi Soma, Dely Márton 2, Kollonay Zoltán 1, Alföldi Balázs, Fülöp Nándor 6, Gáspár Attila, Kovács Gergő 7, edző: Imre Vilmos

Pick KZRT: Marczika B 1, Boroczky B, Lőrincz M 2, Fördi I 1, Bagi K, Bajusz G, Csíki Cs, Nagy B, Csíki R 6, Vetési B 2, Szabó B 1, Bajusz B, Bajusz N 1, Tőkés M 2, Szolnoki L, Oltványi B. edző:Mándl Gábor 

kiállítások: 2 ill. 2 perc

hétméteresek: 1/1 ill. 1/1

Imre Vilmos: "A keddi meccsen hullámzó volt a játékunk, annál jobbat vártam ma, és meg is kaptam a csapattól. A támadójátékon mindig van javítanivaló, de ma úgy védekeztünk, hogy egyértelmű volt, hogy mi nyerjük meg a mérkőzést. Elemeztük a Szeged játékát és egyértelműen az irammal szerettük volna megnyerni a meccset, ez sikerült is a második félidőben. Természetesen jó kapusteljesítmény és stabil védekezés nélkül nem sikerült volna. Külön örülök, hogy jó a játékosok erőnléte, mert az utolsó tíz percben is jó pár indításunk volt. Gratulálok a csapatnak!"

Major Márk: "A meccset már az öltözőben elkezdtük a kellő hangulat megteremtésével. A pályára lépve magabiztos játékkal szereztünk előnyt a félidőre. A második játékrészben felőröltük a Szegedet és 9 góllal is vezettünk. Megérdemelten tartottuk itthon a 2 pontot. Gratulálok a srácoknak és nagyon szépen köszönjük a szurkolást!"

Majer Ákos: "Kicsit rosszul kezdtük a meccset. Az elején el is ment az ellenfél 9-6-ra, de a félidő vége jól sikerült, így 10-9-cel zárult az első játékrész. A második félidőben sikerült fokozni a játék színvonalát és elhúztunk 9-cel. A végére kicsit elfáradtunk, de a lényeg, hogy itthon tartottuk a 2 pontot. Gratulálok a csapatnak, nagyon szép és értékes győzelmet szereztünk."

Fotók: Tompos Gábor

2017 ÁPR 14 01:13:48/