Hét éremmel zárta a szezont a NEKA

Kiválóan szerepeltek a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatai a 2016/17-es bajnokságokban. Két aranyérem mellett három ezüst, és két bronzérem került a balatonboglári együttesekhez.

A női szakág valamennyi kategóriában érmes helyezést ünnepelhetett. Az NBI-es junior lányok Hajdu János vezetésével száz százalékos teljesítménnyel lettek bajnokok, míg a Bohus Bea által irányított ifjúsági együttes egy kivételével valamennyi mérkőzését megnyerte, és szintén magabiztosan végzett az élen. Mindkét csapat megvédte címét, hiszen tavaly is a NEKA hódította el az aranyérmet. Ifj. Kiss Szilárd tanítványai a serdülő bajnokságban a nagy riválisokat megelőzve, bravúros teljesítménnyel ezüstérmet szereztek. Az NBI/B-s felnőtt bajnokságban szereplő csapat dr. Woth Péter vezetőedzővel bronzérmes lett, az NBI/B-s junior lányok Siti Bea irányításával ugyancsak bronzérmet szereztek.

A férficsapatok közül Vágó Attila és az ifjúsági, illetve az Imre Vilmossal és Kopornyik Zsolttal készülő serdülő együttes ezüstérmet szerzett, Gyurka János újoncként szereplő férficsapata 12. lett az NBI/B-s felnőtt bajnokságban, míg az NBI/B-s junior együttes Koponyik Zsolttal 7. helyen végzett.

Hajdu János, a női szakág vezetője elégedetten értékelt:

"A NEKA női szakága rendkívül eredményes szezont zárt, hiszen valamennyi csapatunk dobogón végzett. A 64 fős játékoskeretünkkel a bajnoki rendszer öt versenyén indultunk, és végül két arany, egy ezüst és két bronzérmet szereztünk. Játékosaink edzésterhelését, mérkőzésenkénti szerepeltetését “patikamérlegen” mértük. Figyeltünk a napi és heti terhelés korosztályos törvényszerűségeire, természetesen az eredményesség szempontjait is figyelembe véve. Büszkék vagyunk arra, hogy végzős hallgatóink-játékosaink közül nyolcan kaptak NBI-es klubtól ajánlatot. Ez a szakmai munkánk erősségét jelzi.

Az NBI-es junior csapattal a célom a NEKA-s válogatottak (ifi,junior) menedzselése versenyeztetése, kipróbálása, építése volt. Nem számítottam ilyen jó eredményre! Köszönöm az edzőkollégáknak, hogy hozzásegítettek a 100%-os bajnoksághoz, hiszen a junior csapatunkat az 1-es, 2-es, 3-as edzéscsoport játékosaiból alkalomszerűen “szedtem össze”. Mi voltunk a “NEKA MIX”. Az edzéseket a kollégák csinálták, én csak learattam a babért a meccseléssel!

Az ifjúsági bajnokságban is majdnem száz százalékos bajnoki cím lett a vége. Az elmúlt 10 év legjobb “eresztése” ez a korosztály! Irigylem kollégáimat, hogy ezek a gyerekek adják az U-17-es válogatottak gerincét. A serdülő lányok két jobb csapatot is megelőztek a komoly és elhívatott szakmai munka miatt. A következő évben tovább folyik az építkezés… a határ a csillagos ég!

A sok sérülés és a hullámzó teljesítmények miatt “csak” a 3. helyezést értük el az NBI/B-s felnőtt bajnokságban. Ennél több volt a csapatban. Az NBI/B-s junior bajnokságban megtartottuk a tavalyi harmadik helyezést!  Ebben az évben ez a csapat nem “mix” csapat volt, mint tavaly, hanem egy „CSAPAT”. A négy év alatt nagyon sokat tanultak, fejlődtek.

Búcsúzom a “KEDVES “csapatomtól, a végzősöktől. Négy évig kitartottam mellettük, ők is tartsanak ki a sportág mellett. Remélem, tanár, vagy edzőkollégaként később összefutok velük!"

Imre Vilmos, a férfi szakág vezetője:

"A bajnokság elején a célkitűzésünk a dobogós helyek egyikének megszerzése volt, mert a szakág elsődleges célja idén az ifjúsági csapatunk – mely korábban kétszer serdülő bajnok volt –, sikeres szerepeltetése volt. Így indultunk, de év közben az NBI/B-s csapat bent maradásának biztosítása miatt át kellett alakítanunk a céljainkat. A felfelé versenyeztetés lehetőségével élve 4-5 játékosunk felkerült az ifiktől az NBI/B-be, és a serdülő keretet is fel kellett töltenünk, hiszen többen átkerültek az ifi csapatba. 

Ennek függvényében a második helyezésünk reális. Arra büszke vagyok, hogy az alapszakaszban és a rájátszásban is minden ellenfelünket legalább egyszer le tudtuk győzni. Természetesen mindenhol nem tudtunk a legjobb összeállításban versenyezni, de voltak bravúrgyőzelmeink és voltak olyan vereségeink, amely elkerülhetőek lettek volna.

Az ifjúsági csapatot is dicséret illeti, a második hely reális, hiszen ők sem tudtak mindig a legjobb összeállításban kiállni egy-egy mérkőzésre. Vágó Attila remek közösséget kovácsolt össze a fiúkból, akik mindig a végsőkig küzdöttek egymásért a pályán. Az NBI/B-s csapat a helyezéstől függetlenül ugyancsak dicséretet érdemel, borzasztó erős felnőtt másodosztályú bajnokságban játszottak újoncként, igazi rutinos játékos nélkül, aki valaha játszott, az tudja, mit jelent a férfi mezőnyben ez az eredmény. A feljutó csapatnak is méltó ellenfelei voltak, és nem volt mérkőzés, melyen lehajtott fejjel kellett lejönniük a pályáról, nem vallottak szégyent. A serdülő és az NBI/B junior bajnokságban szereplő csapat tavasszal szinte együtt készült, ebből jelöltük ki az éppen aktuális keretet. Kopornyik Zsoltnak és csapatának gratulálok, főleg a tavaszi teljesítményhez, a fejlődés egyértelműen látszott, pontjaik 75 százalékát tavasszal gyűjtötték be, ami kiváló teljesítmény."

2017 JÚN 06 10:35:58/