Hiányzott az extra
A férfi NB I/B-s bajnokságban az élmezőnyhöz tartozó PLER csapatához látogatott a NEKA, és bár sokáig tartotta a lépést a hazaiakkal, a végjátékban alul maradt. A találkozó 47. percben még 15-14-re álltak a csapatok, de a hajrában elhúzott a fővárosi csapat és végül 22-15-re nyert.

Férfi NB I/B Nyugati–csoport – 8. forduló:

PLER–Budapest – Nemzeti Kézilabda Akadémia 22–15 (9–10)

Budapest, XVIII. kerület, Pestszentimrei Sportkastély, 305 néző

Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs

PLER–Budapest: Andorka G., Koncz P. (kapusok) – Takó D. 8 (1), Patyi Z. 4, Grebenár G. 3, Bak S. 2, Schmidt H. 2, Ferencz P. 1, Horváth D. 1, Khalil K., Cseh A., Farkas T., Gál D., Székely I., Turcsán D. Vezetőedző: Laurencz Szabolcs

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Marczika B., Nagy T. (kapusok) – Bognár N. 4, Kecskés D. 4 (3), Vetési B. 3, Császár I. 1, Kepess J. 1, Kurucz M. 1, Tóth P. 1, Balogh J., Czabán M., Dely M., Dobi S., Kovács G., Krakovszki B., Temesvári G. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 1/1 illetve 5/3

Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc

Piros lap: Schmidt Hans Johann (PLER–Budapest – 34. p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "A tizenöt lőtt gólunk önmagáért beszél. Sok helyzetet kihagytunk, sokszor nem volt türelmünk a támadásaink során. A rangadókat extra csapat és egyéni teljesítményekkel lehet csak megnyerni. A legjobb, ha az edzéseken mindenki elkezd újra a maximumon dolgozni, s akkor a jövő héten, az AGROFEED ETO-SZESE ellen egy szebb arcunkat tudjuk megmutatni."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Marczika Barnabás: „A mérkőzés nem indult sok góllal, inkább a védelmek domináltak. Támadásban rengetek hibával játszottunk, sok technikai hibánk és rengeteg kihagyott ziccerünk volt az egész mérkőzés folyamán, amit a második félidőben ki is tudott használni az ellenfél. A meccs második részében védekezésben nagyon közel engedtük az ellenfelet, amiből könnyű gólokat tudtak lőni. Gratulálok a PLER-nek a győzelemhez.”

2019 NOV 16 20:23:39/