Hibátlan mérleg a Csurgó ellen
A férfi ifjúsági és serdülő bajnokságban is a Csurgót fogadták a NEKA csapatai, és négy ponttal zárták a találkozókat.

 Sótonyi László együttese 33-23-ra győzött, így megerősítette vezető helyét a tabellán. Kopornyik Zsolt tanítványai 39-14-re diadalmaskodtak.

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 17. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Csurgói KK 33–23 (15–10)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 60 néző

Vezette: Poller Zoltán, Szűcs András

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T. (kapus) – Kovács G. 7 (1), Csomor T. 5, Czabán M. 5 (2), Gál D. 4, Dely M. 3, Tóth P. 3, Balogh J. 2, Ilic Z. 2, Kecskés L. 1, Vetési B. 1, Szabó Á. Vezetőedző: Sótonyi László

Csurgói KK: Füstös Á., Gergály Á., Stoff R. (kapusok) – Brezovszky B. 6 (3), Csabai B. 6, Bazsó G. 2, Buzás K. 2, Csomós L. 2, Ács P. 1, Bazsó P. 1, Becskei B. 1, Dömötör M. 1, Tóth D. 1, Kovács J., Skoda L., Zilahi G. Vezetőedző: Baranyai Norbert

Hétméteresek: 4/3 illetve 3/3

Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "A sok sérülés miatt kevés hadra fogható játékossal vártuk a mérkőzést. Ez mindig nehéz feladatot jelent, hiszen sokkal nagyobb teher hárul az egészséges játékosokra. A második félidőben megnyugtató előnyt szereztünk, s végül biztosan nyertünk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Czabán Márton: „Biztos kézzel nyertünk, de a játékunk hullámzó volt. Előfordult, hogy 10 percig nem kaptunk gólt és volt, hogy ziccereket hibáztunk sorban. Mindenki tudott játszani, a sok sérült és beteg ellenére a simává tettük a meccset a második félidő elején.”

Konyicsák Tamás: „Az első félidőben sajnos nem volt jó a védekezésünk, ezért középről több ziccer gólt kaptunk, de támadásban tartani tudtuk a lépést. A második félidőre összeállt a védekezésünk, és könnyű gólokat tudtunk lőni. Gratulálok a csapatnak!”

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 17. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – Csurgói KK 39–14 (16–8)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 100 néző

Vezette: Poller Zoltán, Szűcs András

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Takács Á. (kapusok) – Buri A. 6, Tárnoki M. 5, Igali G. 4, Jajic D. 4, Bognár P. 3, Csengeri H. 3 (1), Kecskés L. 3, Papp B. 3, Temesvári G. 3, Bodócs M. 2, Szeverényi B. 2, Papp D. 1, Rusznák P., Szabó Á. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Csurgói KK: Bordás G., Hajdú Cs., Szólák D. (kapusok) – Varga M. 5 (1), Szmodics K. 3, Kollár M. 2, Szijártó M. 2, Peti S. 1, Rigó K. 1, Faragó B., Füstös B., Füstös G., Németh B., Sass G., Skoda L. Vezetőedző: Gazdag Tibor

Hétméteresek: 1/1 illetve 2/1

Kiállítások: 2 perc illetve 6 perc

Piros lap:

– Szijártó Máté (Csurgói KK – 46.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "Ellentétes félidőket láthattunk. Az első játékrészben egy kicsit beragadtunk: lemaradtunk az ütközésekről, a lerohanásokban pedig sok volt a pontatlan átadás. A második félidőben sikerült korrigálni, s örülök, hogy minden benevezett játékosunk lehetőséget kapott, amivel éltek is fiúk. Gratulálok a csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Igali Gergő: „Nehezen indult a mérkőzés, néhány emberen azt éreztem, hogy álmos, dekoncentrált, ez által védekezésben és támadásban is előjöttek hibák. Szerencsére néhány keményebb szó után beindult a gépezet és magabiztos sikert tudtunk aratni, ami szerintem jót tett mindenki önbizalmának. Örülök, hogy akik kevesebb játéklehetőséget kapnak azok is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez. Gratulálok a csapatnak!”

Csengeri Hunor: „Az első félidőt kissé fegyelmezetlenül kezdtük és ez meg is látszott az eredményen. Szünet után mindenki felszívta magát és kijavítottuk a hibákat, amiket vétettünk.”

Papp Dávid: „Az első félidőben nem nagyon voltunk ott fejben, de a második félidőben már sikerült koncentráltan játszani így tudtunk egy nagyobb különbséget kiharcolni. Gratulálok a csapatnak!”

Bodócs Marcell: „Kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést és végig vezettünk. Az első félidőben nem nyújtottuk a legjobb teljesítményünket, de a második félidőben jobban működött a védekezés és a támadás is. Nagyon örülünk a két pontnak és már készülünk a következő meccsre. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 27 20:38:30/