Hibátlan serdülő fiúk
Mindkét fiú serdülőcsapatunk győztes bajnoki mérkőzést játszott, a NEKA I. 35-11-re nyert a Budakalász otthonában, míg a NEKA II. 29-23-as sikert aratott a vendég Komló ellen. 

Kopornyik Zsolt együttese félidőben már 19-6-ra vezetett, és miután a második félidőben mindössze öt gólt kapott, fölényesen győzött. Lehőcz Zoltán tanítványai is komoly előnyt szereztek az első félidőben, majd a meccs végén a két pontot is begyűjtötték.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 18. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Sport36-Komló 29–23 (16–9)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 25 néző

Vezette: Bazsó Gábor, Németh Dávid

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Kovács A., Móri M. (kapusok) – Kiss L. 5, Pergel A. 4, Kathi S. 3, Kosztoványi A. 3, Krakovszki B. 3, Paizs M. 3, Bozi M. 2, Nyéki I. 2, Kis Molnár M. 1, Molnár R. 1, Tisza L. 1, Velencei V. 1, Matisz L., Pausits N. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Sport36-Komló: Benkő M., Kiss D. (kapusok) – Bazsa V. 6, Begovácz M. 5 (2), Hörnyéki Sz. 5, Heigl Zs. 2, Somodi O. 2, Varga Sz. 2, Varga R. 1, Földvári K., Hegedüs B., Horváth L., Kaluzsa E., Zsalakovits D. Vezetőedző: Nagy Zoltán

Hétméteresek: – illetve 3/2

Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

Piros lap: Bazsa Viktor (Sport36-Komló – 45.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Nagyon gyermekek vagyunk még, élvezzük a hullámvasutat. Periódusokban képesek vagyunk egészen pazarul kézilabdázni, máskor pedig mintha most kezdenénk ismerkedni a játékkal. Örülök a győzelemnek, de ahhoz, hogy a legjobb csapatokat is meg tudjuk lepni, ezeket az üres járatokat nem engedhetjük meg magunknak."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kiss Levente: „A mérkőzést jól kezdtük el és egyből nagy előnyt harcoltunk ki, amit a végéig meg tudtunk tartani. Egész meccs alatt hullámzó volt a játékunk és a sok hiba miatt nem tudtuk növelni az előnyünket. Gratulálok a csapatnak a két ponthoz.”

CYEB Budakalász – NEKA I. 11-35 (6-19)

Budakalász: Berényi, Fórizs 1, Tóth G., Balogh A., Hevér, Wittmann, Zanati 6, Szepesi, Sápy, Nyilas, Osoha 1, Vrhovina 2, Szabó, Schwáb 1 – vezetőedző: Varjú Péter

NEKA I.: Konyicsák T., Jajic D. 6, Kecskés L. 1, Tárnoki M. 6, Csengeri H. 2, Bognár P. 4, Szeverényi B. 5, Papp D. 1, Buri A., Dávid M., Csiki B. 1, Rusznák P., Szabó Á. 6, Bodócs M. 3 – vezetőedző: Kopornyik Zsolt

MESTERMÉRLEG:

Kopornyik Zsolt: „Ügyesen harcoltak a fiúk, most következnek a sokkal nehezebb mérkőzések, reméljük kicsit össze tudunk állni és gyakorolni, mert anélkül sikertelenek leszünk. Nem lesz egyszerű, de mindent igyekszünk megtenni. Sajnálom Buri Attila sérülését, mielőbbi felépülést kívánok Neki.”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Csengeri Hunor: A meccset kissé összeszedetlenül kezdtük, majd hibáinkból okulva egyre jobb és jobb helyzeteket alakítottunk ki és a védekezésen is javítottunk.”

Szabó Ádám: „A mérkőzés elejétől kezdve gyors tempót diktáltunk, amit a Budakalász nem tudott felvenni, így előnyünket fokozatosan növelni tudtuk. Védekezésben vétettünk apró hibákat és fegyelmezetlenek voltunk. Készülünk a következő mérkőzésre, gratulálok a csapatnak!”

Rusznák Patrik: Szépen teljesített a csapat, a meccs elejétől kezdve mindenki teljesítette a saját feladatát, így egységesen mozogva, szép győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak!”

Papp Dávid: „A meccs első pár percében nem igazán ment a csapatnak, de az első félidő végére bele lendültünk a játékba. A második félidőben nagyobb előnyre tettünk szert és ezáltal tudtunk gyakorolni. Gratulálok a csapatnak!”

fotó: Tompos Gábor és Farkas Anita

2019 MÁR 07 22:12:07/