Hibátlan teljesítménnyel tornagyőztes a junior válogatott

Harmadik mérkőzését is megnyerte férfi junior kézilabda-válogatottunk, így százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a balatonboglári felkészülési tornán. A magyar csapat ma Oroszországot múlta felül 33-28-ra. Gyurka János együttese július 13-án indul Algériába, az U21-es világbajnokság helyszínére, ahol a nyitómeccs a Magyarország-Németország találkozó lesz július 18-án.

„Elsődleges célunk az volt, hogy a begyakorolt támadási formációkat tökéletesítsük. Az első két meccsen nem találtuk a ritmust, ezt ma délelőtt átbeszéltük, így az oroszok ellen sokkal fegyelmezettebben játszottunk, megfelelő volt a gyorsaság, szépen lementek a labdák szélre és megtaláltuk a lövőhelyzeteket. A védekezésen még mindenképpen dolgoznunk kell, keményebben kell játszanunk és a faultok számát is növelni kell, ma a kapott gólok száma magas volt. Ez az eredmény bizakodásra ad okot, jól dolgoztunk, ezt a tüzet meg kell őriznünk a vb-n is. A tornán bebizonyosodott, hogy jó úton vagyunk, kijöttek a hiányosságaink, amit még ki fogunk javítani. 

Egy éve nem voltunk nemzetközi porondon, így nehéz megítélni, hol állunk. Eddig megnyertünk mindent, ezért a világbajnokságon a csoportból való továbbjutás mindenképpen elvárható, ha ezen a frekvencián teljesítünk, és a motiváció megmarad, erre reális esélyünk van. A másik csoport rendkívül erős, a világ legjobb négy csapata szerepel ott, ha továbbjutunk, meglátjuk, mennyi energiánk van még, mire leszünk képesek” – értékelt Gyurka János szövetségi edző.


Négy Nemzet Tornája, férfi junior felkészülési torna:

Magyarország – Oroszország 33-28 (17-16)

Játékvezetők: Andorka, Hucker

Magyarország: Rózsavölgyi Gergő, Pásztor Imre (kapusok), Fekete Dávid 4, Varju Martin 1, Ubornyák Dávid 1, Szakály Benedek 1, Füzi Dániel 3, Schmid Péter, Ligetvári Patrik 4, Kovács Márk 3, Szita Zoltán 4, Gábor Marcell 1, Tóth Attila 3, Győri Mátyás 8 (2), Török Ádám, Szövetségi edző: Gyurka János.

Oroszország: Verescsagin, Dzemin, Szinitejn 4, Bolotyin, Szantalov 3, Jermakov, Szergejev, Mihalin 2, Vinogradov 2, Larin 6, Dasko 2, Furtcev 2, Fokin 1, Maszlennyikov 6 (4), Sarkov – szövetségi edző: Szidorcsuk Stepan

Kiállítások: 10, illetve 8 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 4/4

2017 JÚL 06 21:42:10/