Horgászásra fel!
Tizenegy új horgászengedély talált gazdára a NEKA-n tartott elméleti képzést követő vizsgán.

Rendhagyó vizsgára került sor szerdán a NEKA lakófalujában. Tíz növendékünk és egy szakemberünk adott számot horgásztudásáról Bertalan Ferenc, a Balatoni Regionális Horgászegyesület elnöke előtt. S hogy minden a legnagyobb rendben menjen, a teszteket megelőzően a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatának vezetője, Nagy Gábor tartott elméleti felkészítést, amelyben az érvényes jogszabályok áttekintése éppúgy szerepelt, mint a különböző halfajták meg- és felismerése. A szakember ritkán vállalkozik ilyen oktatásra, a siófoki társaság és az akadémia között fennálló jó kapcsolatnak köszönhető, hogy a kézilabdás fiatalokkal ezúttal kivételt tett.

A tíz akadémista között idén két lány is volt, akiket különböző indítékok vezettek a horgászengedély megszerzéséhez szükséges vizsga letételéhez. Nagy Laura például egy elvesztett fogadás miatt jelentkezett, Szabó Nina viszont az öccse példáját szeretné követni, aki szintén lelkes horgász. A NEKA lakófalujának Balaton-parti részén a tavasz beköszönte óta rendszeresen lehet pecázó fiatalokat látni, ezért az akadémia minden évben megkönnyíti az engedély kiváltását a helyszíni vizsga lehetőségének biztosításával.

A délelőtti alapos felkészítésnek köszönhetően, a délutáni vizsgán mindenki megfelelt, s Bertalan Ferenctől azonnal át is vehették a legális balatoni horgászáshoz szükséges vadonatúj engedélyt. 

2019 MÁJ 22 18:14:12/