Hősies győzelmek
Remekül hajráztak és fontos győzelmeket arattak a NEKA férficsapatai a Veszprémi KKFT Felsőörs ellen.

A serdülő rangadón hatalmasat küzdött Kopornyik Zsolt együttese, amely a 38. percben még kétgólos hátrányban volt, de az utolsó hét percet 8-1-re megnyerve végül fontos két pontot szerzett. A tabella élén szorosabbá vált ezzel az állás, a mieink hátránya mindössze egy pont a két veszprémi riválissal szemben. Az ifjúsági bajnokságban szintén nagy csata zajlott, az 53. percben még a vendégek vezettek, ám 7-0-s sorozatot produkálva, végül a NEKA ünnepelhetett!

Serdülő I. osztály-Nyugat – 15. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – Veszprémi KKFT Felsőörs 23–18 (10–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 100 néző

Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Ilic Z. 8 (1), Igali G. 4, Papp T. 4, Kecskés L. 2 (1), Krakovszki Zs. 2, Papp B. 2, Kovács D. 1, Bodócs M., Buri A., Jajic D., Szabó Á., Temesvári G., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Veszprémi KKFT Felsőörs: Kaiser B., Varga I. (kapusok) – Sisa E. 5, Csizmadia L. 3, Fazekas G. 3, Koszorus S. 3, Éles Zs. 2 (2), Szabó B. 1, Uhrin R. 1, Csizmadia M., Pap E., Preszter Á., Radvánszki Zs., Rákos T., Simon B., Viszt P. Vezetőedző: Éles József

Hétméteresek: 2/2 illetve 4/2

Kiállítások: 2 perc illetve 6 perc

JÁTÉKOS SZEMMEL

Igali Gergő: Nagyon sokat készültünk a mérkőzésre, de megérte. Mindenkinek jó volt a hozzáállása játék közben, ami sokat segített. Összeszedetten, türelmesen tudtunk védekezni, ami jó alapot adott a támadásainkhoz. Betartottuk az edzői utasításokat, illetve sikerült azokat a játékelemeket megvalósítanunk, amiket kért. Külön örülök annak, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és kiadta magából a maximumot. Gratulálok az ellenfélnek is, de főként a saját csapatomnak, bravó fiúk!”

Ilic Zoran: „Jól kezdtünk a meccset, nagyon vártunk, úgy érzem tudtam segíteni a csapatnak és mindenki megtette a győzelemért. Gratulálok srácok, csak így tovább!”

Krakovszki Zsolt: „A mérkőzést nagyon jól kezdtük már az elején jó volt a védekezésünk támadás döcögött csak egy kicsit az első félidőben sajnos hátránnyal mentünk be az öltözőbe de sikerült megfordítani nagyon nagyot küzdöttünk mindenki hozzátett valamit a mai mérkőzéshez gratulálok a csapatnak!”

Papp Bertalan: „A mérkőzés majdnem végig kiegyenlített volt, mindig más vette át a vezetést 1-2 góllal. A második félidőben inkább mi domináltunk, fontos pillanatokban voltak kapus- bravúrok és gólok. A csapat végig küzdött és hajtott ezt a meccset leginkább a szívünkkel nyertük meg. Mindenkinek gratulálok a győzelemhez!”

Kecskés Levente: „Nagy hőfokon kezdtük a mérkőzést, mert tudtuk, hogy ezen sok dolog múlhat. Az első félidőben sok technikai hibát követtünk el, ezáltal el is ment az ellenfél 2-3 góllal. A második félidőben vissza tudtunk kapaszkodni és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 15. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Veszprémi KKFT Felsőörs 31–25 (15–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T. (kapus) – Gál D. 8, Tóth P. 4 (3), Vetési B. 4, Kecskés D. 3, Péter B. 3, Csomor T. 2, Czabán M. 2, Dely M. 2, Ilic Z. 2, Nagy T. 1, Balogh J., Kepess J., Szabó Á. Vezetőedző: Sótonyi László

Veszprémi KKFT Felsőörs: Jaksa K., Karfner Á. (kapusok) – Szmetán M. 6, Szép M. 5 (1), Szabó B. 4, Szabó N. 3, Bóka D. 2, Dainese N. 2, Győrvári T. 2, Sisa E. 1, Fazekas G., Jaksa K., Kisgyörgy Á., Nagy M., Perczel K., Tóth D. Vezetőedző: Kovács István

Hétméteresek: 3/3 illetve 3/1

Kiállítások: 12 perc illetve 12 perc

Piros lap: Nagy Martin Olivér (45.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Nem játszottunk jól, azonban az utolsó tíz percben észbe kaptunk, s megszereztük a két pontot. Jövő héten rangadóval kezdődik az NBI/B-s felnőtt bajnokság, s a tavaszi nyitófordulóban tíz helyett hatvanpercnyi jó teljesítményre lesz szükség."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Vetési Bence: “A meccs elején nem úgy mentek a dolgok, ahogy elképzeltük, de a második félidőre megfelelően jöttünk ki, és ez ma szerencsére elég volt a győzelemhez. Fontos két pontot szereztünk, gratulálok a csapatnak!”

Gál Dominik: „A meccsre nem sikerült eléggé felpörögni, így a meccs a végén dőlt csak el. Az utolsó 10 percben meg tudtuk nyerni a mérkőzést, ezzel itthon tartottuk a 2 pontot.”

fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 07 20:59:15/