Hősies pontszerzés a rangadón
Többször is háromgólos hátrányból fordított és igazi 60 perces csatában végzett döntetlenre a NEKA férficsapata a nagy rivális Győr ellen az NBI/B rangadóján.

A mieink végig küzdöttek, felvették a versenyt az ellenfél idősebb játékosai ellen és a szurkolók biztatásával végül fontos pontot szereztek. Sótonyi László együttese az első helyezett Győrrel azonos ponttal áll a második helyen. A vendégeknél szerepelt korábbi játékosunk, Lakosy Máté, aki kétszer volt eredményes.

NBI/B Nyugati–csoport – 10. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Agrofeed ETO-SZESE 26–26 (13–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 100 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Győri K., Nagy T. (kapusok) – Bálint B. 6 (2), Ilic Z. 5 (1), Tóth P. 5, Gál D. 4, Csordás M. 2, Csomor T. 1, Czabán M. 1, Dely M. 1, Vetési B. 1, Bognár N., Fábián V., Kovács D., Papp T., Péter B. Vezetőedző: Sótonyi László

Agrofeed ETO-SZESE: Pulai D., Nahaj L. (kapusok) – Paár O. 5, Schneider M. 5 (3), Goór K. 3, Kovácsovics L. 3, Szabó A. 3 (1), Iváncsik T. 2, Lakosy M. 2, Pordán G. 2, Bella V. 1, Czene D., Győri D., Hollós P., Kőhalmi D., Sokoray Á. Vezetőedző: Deáki István

Hétméteresek: 7/3 illetve 4/4

Kiállítások: 6 perc illetve 12 perc

Piros lap: Goór Kristóf (52.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László: "Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ami egy igazi nagy csata volt. A rangadók hangulatát meg kell szoknunk, fel kell nőnünk ahhoz, hogy az ilyen találkozókat hogyan nyerjük meg. Nagyon örülök az egy pontnak is, előreléptünk a szerdai meccs óta, s várjuk a jövő heti, váci ütközeteket. Gratulálok a csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Ilic Zoran: „Nagyon készültünk erre a meccsre, jól is kezdtünk félidőben eggyel ment a Győr. A második félidőben végig nagy csata zajlott és végül kiharcoltuk az egy pontot. Gratulálok a csapatnak!”

Nagy Tibor: „Sokat készültünk, az első félidő végén kicsik elkapkodtuk a támadásokat és így eggyel el is lépett a Győr. A második félidőben nagyot küzdve kiharcoltuk a döntetlent. Gratulálok a csapatnak!”

2018 DEC 01 20:33:51/