Humánkineziológus a NEKA-n

A 2017/18-as szezonban új munkatárs csatlakozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia sporttudományos és egészségügyi csoportjához. Soós Ivett a Testnevelési Egyetem Humánkineziológia szak mester képzésén végzett idén, a NEKA-n teljesítménydiagnosztikával, egyéni specializációval, emellett kiscsoportos kondícionális és koordinációs edzésekkel foglalkozik. A teljesítménydiagnosztika elsődleges fontosságú az élsportban, melynek segítségével a szakemberek átfogó képet kaphatnak a játékosról, illetve a sportolót ért terhelésről. Ez fontos visszacsatolás az edzők és a gyógytornászok felé, ami jelzi, hogy az adott sportoló milyen állapotban van, illetve a terhelés milyen volt számára. 

A teljesítménydiagnosztika mellett fontos feladat, hogy a humánkineziológus megtanítsa a sportolók számára az alapvető mozgásokat, továbbá segítse a gyógytornászaink által rehabilitált játékosok játékba való visszaintegrálását. A megfelelő minőségű mozgás hatására javul a sportolók teljesítménye, továbbá ez megfelelő alapot nyújt a funkcionális terhelhetőséghez. 

“Az egyetemen és a szakterületemen végzett képzések által megszerzett tudás és a másfél éves edzői tapasztalatom mellett, mindig a logikus gondolkodás híve voltam. Szeretem több szempontból megvizsgálni az adott feladatot, mivel fontosnak tartok minden egyes apró részletet, melyben sok esetben a siker kulcsa rejtőzik” – mondta el Soós Ivett.

Fotó: Tompos Gábor


2017 OKT 03 16:30:40/