Idegenbeli bravúrok
Bravúros második félidőt produkálva, Győrben nyert 26-22-re a NEKA a férfi NBI/B-s rangadón, és az utolsó fordulóban az ezüstéremért küzdhet.

 Az ifjúsági II. osztályban ugyancsak két ponttal tértek haza a fiúk Ajkáról és továbbra is pontveszteség nélkül állnak a tabellán.

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 21. forduló:

AGROFEED ETO-SZESE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 22–26 (13–11)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 300 néző

Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs Krisztián

AGROFEED ETO-SZESE: Nahaj L., Pulai D. (kapusok) – Paár O. 7, Sokoray Á. 4, Szabó A. 4 (1), Goór K. 3, Czene D. 1, Győri D. 1, Kőhalmi D. 1, Schneider M. 1, Bella V., Hollós P., Lakosy M., Papp M., Pordán G., Vékony B. Vezetőedző: Deáki István

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Gál D. 7 (3), Tóth P. 5, Kepess J. 4, Ilic Z. 3, Vetési B. 3, Czabán M. 2, Balogh J. 1, Papp B. 1, Bognár N., Dely M., Dobi S., Kecskés D., Péter B. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 4/1 illetve 3/3

Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "A legfontosabb, hogy egy rangadót nyertünk meg egy jó csapat ellen. A szezon legjobb második félidejét produkálva fordítottuk meg a mérkőzést a javunkra. Gratulálok a fiúknak, nagyon büszke vagyok a csapatra! Szeretném, hogy ez a motiváltság, ami ma ránk jellemző volt, maradjon meg a következő két hét folyamán, hiszen még fontos összecsapások várnak ránk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Vetési Bence: „Az első félidő nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de a hátrányból sikeresen felálltunk és megfordítottuk a meccset. Ma csapatként nyertünk meg egy nagyon fontos mérkőzést, ezt a hozzáállást kell magunkkal vinni a szezon hátralévő részére. Gratulálok a csapatnak!”

Nagy Tibor: „A hátrány ellenére sem adtuk fel, nagyot küzdve a végén meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, nagy győzelem volt!”

fotó: Farkas Anita

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 21. forduló:

Kézilabda Klub Ajka – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 25–30 (12–16)

Ajka, Városi Szabadidő- és Sportcentrum, 50 néző

Vezette: Budai–Bock Krisztián, Ifj. Rácz László

Kézilabda Klub Ajka: Meilinger B., Sesztakov Á. (kapusok) – Csipszer D. 8 (1), Kiss B. 8 (6), Szücs B. 6, Ring M. 3, Farkas D., Kubik Á., Oláh L., Pointner K., Stáhl B., Sziver Á. Vezetőedző: Kovács Gábor

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Dávid M., Takács Á. (kapusok) – Csengeri H. 6, Bock M. 5, Pergel A. 4, Tisza L. 4, Krakovszki B. 3 (1), Bodócs M. 2 (1), Bognár P. 1, Buri A. 1, Csiki B. 1, Jajic D. 1, Paizs M. 1, Szeverényi B. 1, Rusznák P., Velencei V. Edző: Lehőcz Zoltán

 Hétméteresek: 7/7 illetve 5/2

Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "A mérkőzés pozitívuma a két pont. Sajnos játékunk idomult az ellenfél és a játékvezetők tempójához. Ebben a komótos iramban a koncentrációnkat sem sikerült a megfelelő szinten tartani..."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Pergel Andrej: Már a meccs elején átvettük az ellenfél tempóját, lassan játszottunk, ami nem jellemző ránk. Védekezésben nem voltunk elég agresszívak, így megnehezítettük a saját dolgunkat, de, megnyertük, szóval gratulálok a csapatnak!”

Csengeri Hunor: „Egy egészen új csapattal álltunk ki a meccsre, ami meg is látszódott az elején a szokatlan összeállítás miatt. A végére nagyrészt sikerült kijavítani a hibáinkat, ami nem a legjobb végeredményt hozta. Gratulálok a csapatnak.”

2019 MÁJ 11 21:25:41/