Idegenbeli sikerek
A NEKA fiú serdülőcsapata 37-16-os magabiztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém otthonában, ezzel továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát. A mezőny legjobbja a tíz gólt szerző Szabó Ádám volt. Az ifjúsági II. osztályban is a mieink nyertek, Lehőcz Zoltánék 32-25-ös sikerrel zártak Százhalombattán.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 7. forduló

Telekom Veszprém – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 16–37 (5–17)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 60 néző

Vezette: Tóbiás Richárd Tamás, Végh András

Telekom Veszprém: Hajdú Z., Tóth M. (kapusok) – Szabó Ákos 6, Nagy Á. 3, Zombori A. 3 (1), Kazsoki B. 2, Grunda D. 1, Kovács A. 1, Balogh B., Báder B., Bogdány Ö., Kurbély Á., Szabó M., Szujó Zs., Tóth B. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Szabó Ádám 10 (2), Bodócs M. 6 (2), Jajic D. 4, Tisza L. 4, Kecskés L. 3, Bognár P. 2, Horváth D. 2, Molnár R. 2, Buri A. 1, Leiter N. 1, Papp D. 1, Schmidka D. 1, Kranjec B., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 2/1 illetve 4/4

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "A vártnál nagyobb arányban sikerült győznünk, köszönhetően az első félidőben mutatott védekezésünknek, amely a második játékrészben sajnos fellazult. A nyáron hozzánk csatlakozó játékosok izgultak, azonban mindenki hozzátett a sikerhez. Hihetetlen potenciál lakozik a Telekom Veszprém csapatában, tavasszal és jövőre minden együttesnek nehéz lesz ellenük. Rengeteg extra képességű játékosuk van, gratulálok és jó munkát kívánok Rapatyi Tamásnak, valamint Ivo Diaznak! Mindenképpen ki kell emelnem, hogy csapatom is helyenként fegyelmezetten és tudatosan kézilabdázott, s ehhez több jó egyéni teljesítmény párosult. Gratulálok a fiúknak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Horváth Dávid: „Nagyon sokat készültünk erre a meccsre, aminek meglett a pozitív eredménye. Nagyon jó tempót tudtunk menni a Veszprém ellen, próbáltunk az edzői utasításoknak megfelelően játszani és a maximumot kihozni önmagunkból! Gratulálok a csapatnak és megyünk a céljaink felé előre! Hajrá NEKA!”

Kranjec Barnabás: „A meccs elejétől a végéig kiegyensúlyozott és nyugodt magabiztos játékkal tudtuk kezünkben tartani a mérkőzést. A második félidőben a magabiztos vezetést követően már a rutintalanabb és új játékosok is tudták bizonyítani, hogy mit is tudnak. Nagyon gratulálok a csapatnak!”

Szabó Ádám: „Sokat készültünk a mérkőzésre, ami védekezésben és támadásban is meglátszódott. Az első félidőben az öt kapott gól jelzi a jó védekezésünket és kapusteljesítményünket. A második félidőben kicsit fellazult a védelmünk, de az előnyünket tartani tudtuk. Az előző mérkőzésekhez képest kevesebbek voltak a technikai hibáink, és a gólhelyzeteket is jól használtuk ki. Örülök, hogy a csapat megfelelően koncentrált a meccsre. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Schmidka Dominik: „Nagyon sokat készültünk a Veszprémre, mert tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat, és nagyon nehéz lesz nyerni ellenük. Amit az edzőnk kért tőlünk, azt meg is valósítottuk, támadásban és védekezésben egyaránt nagyon koncentráltak voltunk, ennek köszönhető ez a nagyarányú győzelem. Még egyszer nagyon gratulálok az edzőnknek és a csapatnak is!”

Papp Dávid: Jól kezdtük a meccset, de az első félidő végére kicsit belealudtunk. A második félidőben újra tudtuk növelni az előnyünket! Gratulálok a csapatnak!”

 Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 6. forduló

Százhalombattai KE – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 25–32 (11–18)

Százhalombatta, Városi Szabadidő Központ, 50 néző

Vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Fekete Á., Horváth D. (kapusok) – Kathi S. 6, Angebrandt Á. 5 (3), Terjék R. 5, Zsiros B. 5, Kovács T. 3, Rácz D. 2 (1), Tokodi D. 2, Viski Sz. 2, Donka V. 1, Nyéki I. 1, Bali B., Csiki B., Kosztoványi A., Mórocza P. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 6/4 illetve 5/4

Kiállítások: 8 perc illetve 8 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok a csapatnak, nehéz menetelésben vagyunk, értékesek ezek a győzelmek. Továbbra is hullámzó a játékunk, különösen a félidők eleje nem tetszett. Miután elértük az üzemi hőmérsékletet szép arcunkat mutattuk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Viski Szabolcs: „Rosszul kezdtük a meccset, de az ellenfél hibáit kihasználva javítottunk és meccsbe jöttünk, majd a félidőre nagy különbséget sikerült kialakítani. A második félidőt nem kezdtük jól, de aztán belejöttünk és tartottuk a félidei különbséget. Szép győzelem volt, gratulálok a csapatnak!”

Zsiros Bertalan: „A meccset kicsit álmosan kezdtük, ezért az első 5 percben az ellenfél vezetett. Utána viszont pár perc alatt visszahoztuk és átvettük a vezetést. A második félidő elejébe is belealudtunk de a vezetés és a meccs eredménye nem volt veszélyben. A meccset végig a kezünkben tartottuk és egy viszonylag magabiztos győzelmet arattunk.

2019 OKT 18 21:04:32/