Idegenbeli sikerek
A női NB I/B pénteki játéknapján a NEKA női csapata Dunaújvárosban aratott 28-22-es sikert, míg a serdülő fiúk a KSA otthonában gyűjtötték be a két pontot, miután 32-22-re győzték le ellenfelüket. Ifj Kiss Szilárd együttese jelenleg a tabella második helyén áll, míg a NEKA II. negyedik a pontvadászatban.

Női NB I/B:

Dunaújvárosi KKA- NEKA 22-28 (17-16)

V: Csányi, Drinóczi

DKKA: Németh, Vass 1, Kovács K., Fodor 4, Takács C. 1, Papp K., Pál 1, Keringer 1, Szabó T. 2, Matucza, Ujházi, Galkó 2, Husti 7, Gengeliczky 3, Rezneki, Szalma

NEKA: Magera, Kubina, Szabó L. (kapusok),- Vajer, Mérai, Kajdon 4/1, RÓNAI 4/2, Faragó 1, VÁMOS 6, Juhász G.1, Kukucska 3, Szöllősi, Szabó N. 4, Bánhidi 2, Németh, WOTH 3

7m: nem volt, ill. 3/3     

kiállítások: 12 perc, ill. 2 perc

Eredmény alakulása: 7.p: 5-4, 13.p: 9-7, 21.p: 12-11, 27.p: 16-13, 40.p: 19-17, 45.p: 19-21, 50.p: 21-23,    58.p: 21-27

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „Lebecsültük a tartalékos de nagyon fegyelmezetten játszó Dunaújvárost, amire az első félidőben rá is faragtunk! Ha nem kellően vagy motivált, és a szíved sincsen a helyén, így játszunk, bárki is az ellenfél. Az utolsó 15 percben már mi voltunk a pályán és ki is alakult a különbség.  Sok meccsünk van egymás után, kicsit szándékosan, bírni kell a terhelést!”

Játékos szemmel:

Juhász Gréta: „A mérkőzést dekoncentráltan kezdtük, ennek következtében nem tudtunk elszakadni ellenfelünktől. A második félidőben felerősödött a védekezésünk, ennek köszönhetően javult a kapus teljesítményünk is. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Bánhidi Barbara: „A mai meccsen nagyon dekoncentráltak voltunk, ami sajnos megmutatkozott a védekezésünkön is. Olyan hibákat vétettünk, amiket nem engedhetünk meg magunknak. A második félidőre összeszedtük magunkat, védekezésben és támadásban egyaránt. A fáradtság meglátszott rajtunk, következő meccsen sokkal összeszedettebbnek kell lennünk! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!” 

fotó: (archív)

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 10. forduló:

KSA Budapest – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 22–32 (13–13)

Budapest, Emszt Kálmánné Sportcsarnok, 40 néző

Vezette: Sipos Gábor Krisztián, Szántó Tamás

KSA Budapest: Nánássy M. (kapus) – Almássy M. 7 (2), Bencsik L. 5 (1), Tőzsér B. 5, Szecsei 4, Havas P. 1, Molnár G., Orczi M., Prosser H., Sándor B., Suki M., Szlaukó B. Vezetőedző: Ihász Ajtony

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Kathi S. 9, Kovács T. 7, Mórocza P. 5, Kosztoványi A. 4, Angebrandt Á. 2, Nyéki I. 2, Brucker B. 1, Kanyó B. 1, Terjék R. 1, Donka V., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

 Hétméteresek: 4/3 illetve –

Kiállítások: – illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Csapatom minden elismerést megérdemel a szezonban nyújtott produkciójáért, hiszen messze várakozásokon felül teljesít. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy jelenleg holtponton vagyunk fizikálisan és mentálisan egyaránt. Szerencsére ma egy félidőnyi elfogadható játék is elég volt, de ha szeretnénk álmokat kergetni, akkor a jövő héten ennél sokkal több kell. Hiszek a srácokban, hiszem, hogy a mögöttünk álló sikerek erőt adnak a következő kihívásokra."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács Tamás:Az első félidőben nem igazán ment a játék senkinek, de a szünet után felébredt a csapat és egy biztos győzelmet tudtunk aratni. Gratulálok a csapatnak!”

Brucker Balázs: A srácokkal nem úgy kezdtük a meccset, ahogy az edzőnk kérte, de szerencsére össze tudtuk szedni a védekezést és a támadást is. Gratulálok a csapatnak!”

Kosztoványi András: „A meccs elejét fásultan kezdtük, ez az eredményen is látszódott. A szünetben felszívtuk magunkat, így a védekezésünk is javult, amivel megtudtuk nyerni a meccset.”


2019 NOV 22 22:16:56/