Ifi válogatott – Eb-rajtra készen
Már Horvátországban várja az ifjúsági Európa-bajnokság kezdetét férfi kézilabda-válogatottunk, amely a C-csoportban szerepel majd az augusztus 9-19-ig zajló tornán.

Gyurka János együttese a spanyolokkal, a németekkel és az oroszokkal játszik a csoportkörben, először csütörtökön 20.30-tól lépünk pályára Spanyolország ellen. A keretben a NEKA növendékei közül Győri Kristóf, Bálint Bence, Papp Bence, Dely Márton és Tóth Péter szerepel.

„Több mérkőzést játszottunk a felkészülés során, ezeket felemás mérleggel zártunk. A csapat teljesítménye még hullámzó volt, nem mindig tudtuk játékba hozni a megfelelő stratégiánkat. Pozitívum, hogy a védekezésünk stabil tud lenni, bízom benne, hogy ebből tudunk majd építkezni és ez adhat nekünk majd a továbbiakban jó irányt. A csapategység stabil, jó morálban dolgoztunk, fontos, hogy a mérkőzéseken egyénileg is tudatossá tudjunk válni és koncentráltak legyünk különösen a végjátékban.

A jó kezdés fontos, de ha nem jutunk tovább a csoportból, vagyis nem vagyunk a legjobb nyolc között, a világbajnokságra való kijutást (11. hely) mindenképpen ki kell harcolnunk.

Nagynevű ellenfeleink vannak, a technikás spanyolok, a németek, akikről még az EYOF-ról rossz emléket őrzünk, és a szintén kézilabda-nagyhatalomnak számító oroszok. Ez az első világverseny, amin a csapat megmérettetik, tapasztalatszerzés a cél, én azt várom a csapattól, hogy fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtsunk.” értékelt Gyurka János.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 9., 20:30 Spanyolország-Magyarország
Augusztus 10., 18:30 Magyarország-Németország
Augusztus 12., 20:30 Oroszország-Magyarország  

Az U18-as Eb-mérkőzései az alábbi linken nézhetők:

https://www.ehftv.com/hu/

Sok sikert kívánunk a csapatnak!

2018 AUG 08 18:20:57/