Ifjúsági siker, serdülő vereség Veszprémben
A Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi ifjúsági és serdülőcsapata a Veszprémi KKFT otthonában lépett pályára a bajnokságok második fordulójában.

Sótonyi László együttese négygólos félidei vezetést követően végül 34-29-es győzelmet aratott és két pontot szerzett az idegenbeli rangadón. A serdülő fiúk 30-21-re alul maradtak a veszprémiekkel szemben, így két forduló után két ponttal áll Kopornyik Zsolt csapata.

Férfi ifjúsági I. osztály:

Veszprém KKFT Felsőörs – NEKA 29–34 (16–19)

Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Veszprém KKFT Felsőörs: Karfner Á., Jaksa K. (kapusok), Szmetán M. 8 (2), Szép M. 5, Hári L. 4, Bartha B. 3, Győrvári T. 2, Szmetán P. 2, Dainese N. 1, Éles B. 1, Nagy M. 1, Redling A. 1, Szabó B. 1, Bóka D., Kisgyörgy Á., Tóth D. Vezetőedző: Kovács István.

NEKA: Győri K., Nagy T. (kapusok), Gál D. 9, Csomor T. 7, Bálint B. 6, Tóth P. 6 (1), Vetési B. 3, Dobi S. 1, Kecskés D. 1, Péter B. 1, Balogh J., Bognár N., Dely M., Ilic Z., Major M., Singely M. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 3/2, illetve 1/1

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc

Sótonyi László vezetőedző: „Minden idegenbeli mérkőzés nehéz, ennek ellenére azt gondolom, végig kézben tartottuk a találkozót. Az viszont intő jel, hogy a saját figyelmetlenségeink miatt többször is közel engedtük az ellenfelet. Összességében nézve igazi csapatmunkával, megérdemelten nyertünk. A kapott gólok számát soknak tartom, ezen is dolgoznunk kell még."

Vetési Bence: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a támadás és a védekezés is remekül ment, volt egy pár eladott labdánk, amiből az ellenfél könnyű gólokat szerzett. A második félidőben végig nagy nyomás alatt tartottuk a Veszprémet, a támadás zökkenőmentesen ment, védekezésben remekül összeálltunk. Az idegenbeli két pont nagyon fontos a szezon elején. Gratulálok a csapatnak!”

Tóth Péter: „Az első félidőben sok labdát adtunk el, és így meccsben tartottuk az ellenfelet. A szünet után az öltözőben maradtunk kicsit, de utána sikerült kijönni a gödörből és megnyertük a mérkőzést.”

Fiú serdülő I. osztály, nyugati–csoport:

Veszprém KKFT Felsőörs – NEKA I.  30–21 (16–11)

Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Veszprém: Kaiser B., Nagy R., Varga I. (kapusok), Fazekas G. 8 (2), Éles Zs. 6 (2), Csizmazia M. 3, Uhrin R. 3, Radvánszki Zs. 2, Sárközy B. 2, Sisa E. 2, Farkas B. 1, Müller M. 1, Rákos T. 1, Szöllőskei L. 1, Koszorus S., Preszter Á. Vezetőedző: Éles József.

NEKA: Dávid M., Takács Á. (kapusok), Kovács D. 6 (2), Krakovszki Zs. 4, Csengeri H. 2, Igali G. 2, Jajic D. 2 (1), Temesvári G. 2, Papp B. 2, Buri A. 1, Bognár P., Gonda T., Kecskés L., Papp T., Szeverényi B., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt.

Hétméteresek: 4/4 illetve 4/3

Kiállítások: 6 perc illetve 4 perc

Tárnoki Márkó: „A mérkőzés elején még tudtuk tartani a lépést az ellenféllel, de sajnos a védekezésünk nem volt jó és a támadásunk sem volt összeszedett, ezért elléptek tőlünk és meg is nyerték a mérkőzést. Tanulnunk kell a hibáinkból és tovább dolgozni!”

Krakovszki Zsolt: „A meccs eleje már döcögősen kezdődött, de meg tudtuk tartani az állást az első félidőig. Sajnos a védekezésünk nem működött és támadásunk sem állt össze, ezért az ellenfél el tudott tőlünk lépni, amit meg is tartottak a mérkőzés végéig. Össze kell szednünk magunkat,  tovább kell dolgozni és a következő meccsre koncentrálnunk!”


fotók: Farkas Anita

2018 SZE 06 20:15:00/