Igazi csapatmunka: legyőztük a Veszprémet

Végig vezetve négygólos győzelmet aratott a NEKA csapata a Telekom Veszprém ellen a férfi NBI/B-s bajnokságban. Gyurka János együttese rendkívül motiváltan játszott, és a harcos játék bravúros sikert eredményezett. A remek hangulatú mérkőzésen végig nagy küzdelem zajlott a pályán, és szinte végig a mieink domináltak. A vendégeknél pályára lépett az Akadémia egykori játékosa, Borzas Uros is.  

Férfi felnőtt NBI/B: 

NEKA – Telekom Veszprém 26-22 (11-9)

játékvezetők: Horváth Zoltán és Simó András

NEKA: Győri Kristóf, Anderlik Csaba (kapusok), Bálint Bence 1, Lakosy Máté, Simotics Mátyás, Kerkovits Gyula 3, Papp Bence 1, Váczi Milán 2, Dely Márton, Somogyi Bálint 2, Gábor Marcell 4, Bartha Bence, Spekhardt Gergő 8, Csomor Tamás, Schäffer Zsolt 2, edző: Gyurka János

Telekom Veszprém: Dávid M, Ernei B 1, Hanák A, Bábos M 1, Kovács L 2, Kristóf M 3, Kurucz M 1, Molnár B 3, Nagy B, Somogyvári A, Gödör B, Süle M, Szakály B 3, Ubornyák D 4, Hornyák B, Borzas U 4, edző: Gulyás István

kiállítások: 8 ill.4 perc

hétméteresek:  0/0 ill. 5/3

Gyurka János: „Lendületes és aránylag pontos játékkal sikerült itthon tartanunk a két pontot. Támadásban sikerült kihasználnunk a hibákat, amikor megnyílt a fal, ziccereket lőni. Jó volt az átlövő-beállós kapcsolat is. Gratulálok a srácoknak!"

Gábor Marcell: „Nagyon nagy szüksége volt már a csapatnak erre a győzelemre, és ez látszott az elejétől kezdve a hozzáállásunkon, ami főleg a védekezésben mutatkozott meg! Úgy gondolom, hogy jól játszottunk végig, és ezzel sikerült szépen fokozatosan megroppantanunk az ellenfelet. Külön kiemelném a kapusainkat, akik a jó védelem mögött nagyon nagy extrát nyújtottak és ez nagy erőt és lendületet adott elöl a támadásban!”

Spekhardt Gergő: „A csapat már nagyon ki volt éhezve a győzelemre, ami az első perctől kezdve látszott rajtunk. A meccs kulcsa a remek védekezés, aminek köszönhetően a kapusaink is extra teljesítményt tudtak nyújtani. Igazi csapatmunka volt, mindenki hozzátette a maga részét. Gratulálok!”

Győri Kristóf: „Nagyon nagy színvonalú meccs volt, nagyon akarta a két pontot mind a két csapat. Hatalmas iramot mentünk, amibe mi is és a Veszprém is támadásban sokat hibázott. A második félidei tudatos támadásoknak, és a sokszor jött jó védéseknek köszönhetően nyertünk. Gratulálok a csapatnak, csak így tovább!”

Anderlik Csaba: „A mai mérkőzés előtt hat vereséget szenvedtünk egymás után, ami miatt még nagyobb bizonyítási vágy volt bennük. A mérkőzést nagyon jól kezdtük, amit a védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetjük. Sajnos a mérkőzés során többször is akadtak hullámvölgyek, de szerencsére sikerült végig kordában tartani a meccset, és ezáltal meg is lett a két pont. Gratulálok ehhez az igazi csapatmunkához és remélem ez lökést ad az őszi szezon végéig.”

Fotó: Tompos Gábor

2017 NOV 30 20:44:17/