Izgalmas hajrá és győzelem Csurgón
Jól játszott, és a mérkőzés nagy részében vezetett, végül 21-20-ra nyert a NEKA II. fiúcsapata Csurgón, a serdülő bajnokság pénteki fordulójában. 

A mérkőzés 45. percében már 21-16-ra vezetett Lehőcz Zoltán együttese, az utolsó percek mégis nem várt izgalmakat hoztak. A hazaiak három perc alatt felzárkóztak két gólra, majd 20-21-es állásnál elvették tőlünk a labdát és támadhatott az ellenfél. Kovács András remekelt és hárította az utolsó csurgói lövést, így a NEKA örülhetett a két pontnak.

Serdülő I. osztály, Nyugati–csoport, 6. Forduló

Csurgói KK – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 20–21 (10–12)

Csurgó, Sótonyi László Sport és Szabadidőcentrum, 50 néző

Vezette: Gilitsch Gergő, Lebár Bence

Csurgói KK: Bordás G., Szólák D. (kapusok) – Horváth J. 4, Füstös G. 4 (2), Skoda L. 3, Faragó B. 2, Peti S. 2, Sass G. 2, Rigó K. 1, Varga M. 1 (1), Weisinger 1, Csonka K., Füstös B., Pintér D., Szijártó M., Szmodics K. Vezetőedző: Gazdag Tibor

NEKA II.: Kovács A., Móri M. (kapusok) – Krakovszki B. 8, Pergel A. 6, Kosztoványi A. 3, Hegedűs O. 2, Bozi M. 1 (1), Kiss L. 1, Dósa H., Kathi S., Kis Molnár M., Lámfalusi P., Molnár R., Nyéki I., Paizs M., Tisza L. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 3/2 illetve 2/1

Kiállítások: 2 perc illetve 10 perc

MESTERMÉRLEG:

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok a csapatnak az újabb két ponthoz. A mérkőzés nagy részében taktikusan és okosan kézilabdáztunk. Folyamatosan építettünk fel egy megnyugtató előnyt, amit azonban az utolsó öt percben kis híján elherdáltunk. Ettől függetlenül ismét léptünk egyet előre, s rangadót nyertünk a csurgói ellenszélben.”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Krakovszki Bence:Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és már a meccs eleje is szoros volt. Végig jól játszottunk az első félidőben és sikerült is előnnyel kimenni az öltözőbe. A szünet után is jól játszottunk, tudtuk növelni a gólkülönbséget, de a végén sajnos csak 1 góllal nyertünk. Így is büszke vagyok a csapatra, mert nagyot játszottunk!”

Hegedűs Olivér: „Az első 45 percben jól játszottunk és mind a védelmünk, mind a támadásunk jó volt, bár voltak befejezési hibák. Az utolsó 5 percben egy kicsit elfáradtunk és a Csurgót egy gólra közel engedtük, ami egy kicsit szomorú, de összességében büszke vagyok a srácokra mert jót küzdöttünk.”

Kosztoványi András: A meccs elejét jól kezdtük. A második félidő közepére a csapat elfáradt így egy elég küzdelmes hajrába lett részünk. Gratulálok a csapatnak, hogy megnyertük.”

fotók: Farkas Anita

2018 OKT 12 16:59:34/