Izgalmas meccsen nyert a Mosonmagyaróvár

Igazi közönségszórakoztató meccset játszott a magyar női junior válogatott és az NBI-es Mosonmagyaróvár együttese. A fiatalok végig tartották a lépést a vendégekkel, akik a hajrában bebiztosították háromgólos győzelmüket.

Hajdu János együttese a találkozó elején kétgólos hátrányba került, de három gyors góllal fordítottak a fiatalok 3-2-re. A vendégek aztán rákapcsoltak, és 7-4-re elhúztak, jött is a hazai időkérés. Pásztor Noémi góljával folytatódott a találkozó, de a kiváló beálló combsérülése miatt kiszállt a játékból. A folytatásban az ötödik gólját szerző Kiss vezérletével 9-os előnyre tett szert a Mosonmagyaróvár, a fiatalok azonban látványos találatokat szerezve tartották a lépést, és a félidőre ki is egyenlítettek. 

Szünet után is fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva estek a gólok. A második félidőre beálló Klujber Katrin hétszer volt eredményes, míg a sérüléséből visszatérő Lakatos Rita hat gólt lőtt. A hajrában a vendégek kihasználták a rutinjukat és végül 30-27-re megnyerték a meccset. A junior lányokat dicséret illeti, és ez a meccs is nyilván sok tanulsággal szolgál a jövőre nézve.

Fotó: Cseh Péter MKSZ (archív)

MAGYARORSZÁG U19 - MOSONMAGYARÓVÁR 27-30 (11-11)


JUNIOR VÁLOGATOTT: Suba, Dányi (kapusok), Fodor 1, Giricz 1, Háfra 2, Hornyák B. 4 (2), Hudák, Klujber 7 (3), Kuti, Lakatos R. 6 (1), Márton 4, Nagy L., Pankotai 1 (1), Pásztor 1, Román, Szabó K.. Szövetségi edző: Hajdu János.

MOSONMAGYARÓVÁR: Wéninger, Szemerey, Stojak (kapusok), Bardi 5, Bízik 5 (1), Bouti 1 (1), Csala 2, Gerháth 4, Gyimesi 2, Hajtai 1, Horváth P., Katona, Kiss N. 5, Kopecz 3, Németh V. 1, Töpfner 1. Edző: Varga József.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 9/7, ill. 2/2.

Fotók: Cseh Péter, (címfotó: Cseh Péter archív)

2016 NOV 23 09:08:16/