Javulni és a csúcson maradni
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata 2018 után idén is a Nemzeti Kézilabda Akadémiát választotta edzőtábora helyszínéül. A zöld-fehérek ezúttal is egy hetet töltenek Balatonbogláron, ahol szakmai felkészülésen túl a csapatépítés is nagy hangsúlyt kap.

Danyi Gábor, vezetőedzőként tavaly vette át a csapat irányítását, és már az első évben BL-győzelmet, bajnoki és Magyar Kupa címet ünnepelt csapatával. A mindenkiben felvetődő kérdésre, vajon miben lehet előre lépni ilyen tökéletes szezon után, a maximumra törekvő szakember egyértelmű választ adott:

„Mindenben lehet és kell is javulnunk, ami tavaly még elég volt, az idén már biztosan nem lesz az. Új útra léptünk - nem mintha a régi nem lett volna jó – ami nem volt könnyű. Nyilvánvaló, hogy egy év alatt nem sikerült minden elképzelésünket megvalósítanunk. Idén azt szeretnénk, ha még gyorsabban, még jobban, még tökéletesebben tudnánk játszani. Természetes, hogy az ellenfelek felkészülnek belőlünk, úgyhogy új elemeket is be kell gyakorolnunk.”

Danyi Gábor a keretben történt változásokról is beszélt:

„Nycke Groot távozása után a francia világbajnok irányító, Estelle Nze-Minko érkezett hozzánk, aki már az első edzéseken bizonyította, hogy egy másik stílust képvisel. Stine Oftedal szintén egy másik típusú irányító, így ezen a poszton is nagyobb lehetőségem lesz a variálásra. Szerencsére most már 4-5 éve a csúcson maradást kell gyakorolnunk, de nincs ezzel baj, tudomásul kell venni, hogy Győrben mindig a legmagasabb követelményeknek kell megfelelnünk, mindig és mindenhol a legjobbat kell nyújtanunk. A feltételek adottak, a szakmai stáb és a kiváló játékosok szinten, már csak dolgozni kell hétről-hétre.”

Fodor Csenge, a NEKA korábbi, a Győri Audi ETO KC jelenlegi játékosa is motivált az új célokat tekintve.

„Nehéz lesz megtartani a tavalyi kiváló eredményeket, de mindenki nagyon motivált és profi sportolókhoz illően mindent megtesz ezért. Ez a felkészülésünk első hete, hosszú út áll tehát még előttünk. Tavasszal a vállműtétem miatt több hetet kihagytam, de szerencsére a szezon végére visszatértem és már százszázalékos állapotban kezdtem el az edzéseket. Az új játékosok remekül illeszkedtek a csapatba, jó látni, hogy motiváltan, egységesen, egy célért küzdünk.”

fotó: gyorietokc.hu


2019 JÚL 25 17:26:13/